ALERTĂ pe planetă. Un NOU virus AMENINȚĂ. DUBLĂ pandemie? Imbri, răspuns FULGER

O nouă tulpină de virus amenință planeta, după ce în China a fost descoperită o nouă tulpină de gripă porcină, modificată, ce ar putea fi transmisă de la om la om. Iată ce spun cercetătorii, dar și cei mai mari medici din România. 

Oamenii de știință din China au identificat o nouă tulpină de virus gripal cu potențialul de a se transforma în pandemie. Astfel, tulpina a apărut recent și se manifestă la porci, dar cercetătorii susțin că acesta poate infecta și oamenii, citează BBC.

Aceștia sunt îngrijorați că virusul a suferit mai multe mutații astfel încât să poată trece cu ușurință de la o persoană la alta și să se răspândească la nivel global. Ba mai mult, "noua tulpină are toate caracteristicile pentru a se adapta să infecteze oamenii și trebuie să fie atent monitorizată". 

În plus, fiind vorba de o tulpină nouă, imunitatea oamenilor ar putea fi scăzută sau ar putea lipsi de tot.

O problemă imediată ce nu trebuie ignorată. Vaccinul antigripal nu ne ajută

Profesorul Kin-Chow Chang de la Universitatea Nottingham din Marea Britanie spune că vaccinurile antigripale nu par să protejeze împotriva acestei tulpini, deși ar putea fi adaptate în caz de nevoie și că acest nou virus este o problemă imediată, ce nu trebuie ignorată.

”Acum suntem distrași de coronavirus - și pe bună dreptate. Dar nu trebuie să pierdem din vedere noii viruși potențial periculoși”, a spus Kin-Chow Chang.

Vom mai scăpa vreodată? Ce spun cei mai mari medici români

”Și dacă vin două tulpini și dacă vin zece tulpini, probabil că planeta se va putea lupta. Întrebarea va rămâne: Cu ce preț și câți vor trece prin această luptă și câți se vor dezmetici după această luptă?”, a răspuns Emilian Imbri.

”Aceasta este problema, ca persoanele să se dezmeticească, este un termen foarte bine folosit, pentru că altfel, noi ne luptăm, iar populația, dacă nu înțelege, va avea niște urmări, așa, după cum ați văzut după aceste cifre. Populația trebuie să înțeleagă în primul rând că trebuie să învețe să se apere, cum se învață să se apere de acest virus, așa va învăța să se apere de orice alt virus care se va transmite pe cale respiratorie”, a completat Carmen Dobrovăț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel