Un nou val Covid: Beijingul are parte de un focar „exploziv”; În Shanghai se efectuează teste în masă

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Capitala Chinei, Beijing, se confruntă cu un focar „exploziv” de COVID-19, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al guvernului, în timp ce centrul comercial Shanghai a efectuat teste în masă pentru a limita focarul pornit, din câte se pare, la un salon de coafură.

Anunțul presupune o nouă înăsprire a restricțiilor COVID în Beijing, începând de joi, în cel puțin două districte, unde vor fi închise unele spații de divertisment, după un alt focar care a erupt într-un cartier plin de localuri de noapte.

În timp ce rata de infecție a Chinei este scăzută în raport cu standardele globale, aceasta menține o politică zero-COVID, invocând nevoia de a proteja persoanele în vârstă și sistemul medical, chiar dacă alte țări încearcă să trăiască cu virusul.

Până acum, țara de 1,4 miliarde de locuitori a raportat un total de 5.226 de decese din cauza COVID-19.

Autoritățile de la Beijing au declarat sâmbătă că toate cele 61 de cazuri noi descoperite vineri în oraș fie au vizat Heaven Supermarket Bar, fie au avut legături cu acesta.

„Recentul focar... este de natură puternic „explozivă” și are o amploare larg răspândită”, a declarat Xu Hejian, purtătorul de cuvânt al guvernului municipal din Beijing, într-un briefing de presă.

Capitala înregistrase 46 de noi cazuri locale sâmbătă, începând cu ora 15.00.

Orașul nu a anunțat noi restricții la briefing, dar mai târziu, administrația sportivă de la Beijing a declarat că toate activitățile sportive vor fi anulate începând de duminică.

Până acum, au fost raportate 115 cazuri și 6.158 de persoane contacte, legate de bar, ceea ce a aruncat orașul cu 22 de milioane de locuitori înapoi într-o stare de anxietate.

Beijingul a relaxat restricțiile cu mai puțin de două săptămâni în urmă.

Universal Beijing Resort, un parc tematic de la periferia orașului, a anulat vineri planul de redeschidere. Autoritățile orașului au spus că trei dintre lucrătorii săi au vizitat barul Heaven Supermarket.

Multe cartiere din capitală au fost închise, locuitorilor li s-a spus să stea acasă.

Shanghai: testare în masă

În Shanghai, oficialii au anunțat sâmbătă trei noi cazuri locale confirmate și un caz asimptomatic detectat în afara zonelor aflate în carantină, deoarece aproape toți cei 25 de milioane de locuitori ai orașului au început o nouă rundă de teste COVID.

Autoritățile au ordonat testarea PCR pentru toți rezidenții a 15 din cele 16 districte din Shanghai, în weekend-ul care tocmai a trecut, iar cinci districte le-au interzis rezidenților să plece de acasă în perioada de testare. Un oficial al orașului a spus că locuitorii ar trebui să efectueze cel puțin un test PCR pe săptămână până pe 31 iulie.

Cel mai populat oraș din China a ridicat un lockdown istovitor, de două luni, abia pe 1 iunie.

„Sunt puțin îngrijorat pentru că, dacă există cazuri pozitive în complex, acesta va fi închis”, a spus rezidentul din Shanghai, Shi Weiqi. „De asemenea, voi face aprovizionare cu unele provizii în mod corespunzător în cazul în care situația anterioară se va repeta”.

Sâmbătă, Shanghai a raportat șapte noi cazuri simptomatice locale pentru ziua precedentă.

De asemenea, orașul a înregistrat nouă cazuri noi asimptomatice locale, în creștere față de șase, în ziua precedentă.

În total, China continentală a raportat vineri 210 cazuri noi de coronavirus, dintre care 79 au fost simptomatice și 131 au fost asimptomatice, a anunțat Comisia Națională de Sănătate.

Infectările au fost în creștere față de 151 de cazuri noi cu o zi mai devreme, 45 dintre ele simptomatice și 106 asimptomatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel