Un nou vaccin anti COVID-19: „Suntem aproape de finalizarea acestei crize globale“

Un nou vaccin de combatere a coronaviruslui a trecut testele și a fost eficient în 90% dintre cazuri. Cercetătorii se declară foarte optimiști.

Un vaccin dezvoltat în comun de Pfizer și BioNTech a fost eficient în 90% din cazuri în prevenirea infecțiilor cu COVID-19, conform informațiilor furnizate de cele două companii. „Primul set de rezultate din studiul nostru, privind faza a 3-a a vaccinului de COVID-19, oferă dovada inițială a capacității vaccinului de a preveni COVID-19”, a declarat într-o declarație președintele și CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.

„Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim date suplimentare privind eficacitatea și siguranța. Acestea vor fi confirmate de miile de participanți din următoarele săptămâni. Suntem cu un pas semnificativ mai aproape de a oferi oamenilor din întreaga lume o descoperire atât de necesară pentru a contribui la finalizarea acestei crize globale de sănătate. Atingem această etapă critică în programul nostru de dezvoltare a vaccinurilor într-un moment în care lumea are cea mai mare nevoie de ea”, a adăugat Bourla.

Pe o mare parte a globului, ratele de infecții cu COVID-19 au crescut alarmant în ultimele săptămâni, iar numărul de persoane internate în spitale și în locurile de terapie intensivă pot aduce în colaps sistemele de sănătate din statele lumii, informează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel