Un nou test RAPID, cu o precizie de 99%. Rezultatul îl primești în 10 secunde

Oamenii de știință din Turcia au creat un test rapid, care oferă un rezultat în 10 secunde și are o precizie de 99%.

Oamenii de știință de la un centru de cercetare universitar din Turcia susțin că au dezvoltat un test ultrarapid al coronavirusului cu o precizie de 99%, care poate da rezultate în decurs de 10 secunde - totul fără a fi nevoie de un un tampon nazal.

Diagnovir, dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Bilkent, este un kit de diagnostic despre care se spune că folosește nanotehnologia pentru a detecta COVID-19 la un pacient.

Mai întâi este prelevată probă de salivă, care apoi este analizată cu ajutorul unui dispozitiv de detectare a patogenilor. 

„Acesta detectează prezența agenților patogeni cu o precizie ridicată prin primirea unui semnal fluorescent”, a declarat Ali Aytac Seyman, cercetător la Centrul Național de Cercetare în Nanotehnologie (UNAM), pentru EURO NEWS

Specialiștii fac tot posibilul pentru ca noul test să fie aprobat de autoritățile turce și produs în masă, cu speranța că va înlocui testele PCR. 

Spre deosebire de testele PCR,  Diagnovir „se concentrează pe existența sau inexistența virusului folosind metode optice avansate".

Acest lucru, spune Seyman, poate oferi unui pacient un rezultat pozitiv în decurs de 5-10 secunde, dar ar dura până la 20 de secunde dacă rezultatul este negativ. Între timp, un test PCR poate dura mult mai mult.

"Aflarea rapidă a faptului că o persoană este pozitivă, apoi pusă în carantină este foarte importantă pentru a ține pandemia sub control", a declarat rectorul Universității Bilkent, Abdullah Atalar, pentru Agenția Anadolu. El a sugerat că o tehnologie similară ar putea fi folosită și pentru detectarea altor coronavirusuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel