Un nou raport sugerează că virusul SARS-CoV-2 s-a răspândit virulent în Wuhan încă din vara anului 2019

Un nou raport sugerează că virusul SARS-CoV-2 s-a răspândit virulent în Wuhan încă din vara anului 2019     /    Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un nou raport sugerează că virusul SARS-CoV-2 s-a răspândit virulent în Wuhan încă din vara anului 2019 / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Guvernul chinez a cheltuit aproape dublu pentru testele PCR în 2019, comparativ cu 2018, arată datele unei firme australiene de securitate cibernetică.

Virusul SARS-CoV-2 se răspândea „virulent” în Wuhan încă din vara anului 2019, mult mai devreme decât se credea anterior, potrivit unei analize de informații privind cheltuielile pentru echipamentele de testare PCR. Un nou raport susține că a descoperit achiziții „notabile, semnificative și anormale” de echipamente de laborator PCR în a doua jumătate a acelui an.

Analiștii au căutat prin contracte de achiziții PCR în provincia Hubei, a cărei capitală este orașul Wuhan, și au constatat că cheltuielile aproape s-au dublat față de anul precedent, 2018.

Studiul realizat de Internet 2.0, o consultanță de securitate cibernetică specializată în examinarea datelor din China, spune: „Am ajuns la concluzia că, pe baza datelor analizate, virusul se răspândea virulent în Wuhan încă din vara anului 2019"

Datele și descoperirile au fost transmise oficialilor guvernamentali americani pe fondul speculațiilor din ce în ce mai mari că virusul a scăpat dintr-un laborator din Wuhan și existența acestuia a fost acoperită mai multe luni.

Conform versiunii acceptate a evenimentelor, SARS-CoV-2 își are originea într-o „piață” în care se vindeau animale vii, din Wuhan, la începutul lunii decembrie 2019.

Mult mai multe teste PCR cumpărate în Hubei

Noul raport susține că cheltuielile pentru echipamente PCR, kit standard în laboratoare pentru amplificarea cantităților mici de ADN, în provincia Hubei au crescut la 7,8 milioane de lire sterline în 2019 de la 4 milioane de lire sterline în anul precedent și 3,3 milioane de lire sterline în 2017. Valoarea totală a contractului din 2019, conform Internet 2.0, a fost mai mare decât în ​​ultimii doi ani. Raportul a constatat, de asemenea, că numărul contractelor PCR a crescut de la 89 în 2018 la 135.

Autorii raportului susțin că creșterea cheltuielilor a fost reprezentată de contractele la patru instituții principale: Centrele chineze pentru controlul bolilor (CDC) din provincia Hubei, Institutul de virologie Wuhan, Universitatea de Știință și Tehnologie din Wuhan și un spital militar din Wuhan . Raportul spune că acest lucru este de o importanță uriașă datorită rolurilor organismelor în controlul și prevenirea bolilor.

Raportul susține că „creșterea semnificativă a cheltuielilor” a fost observată începând din vara anului 2019, începând încă din mai, cu șapte luni înainte ca oficialii din domeniul sănătății publice din China să anunțe Organizația Mondială a Sănătății (OMS) că o boală misterioasă se răspândea prin Wuhan.

Alte semne de întrebare

De asemenea, studiul ridică întrebări cu privire la două achiziții de echipamente de detectare a agenților patogeni, în valoare totală de 205.000 de lire sterline, realizate de Wuhan CDC în septembrie și utilizate pentru Jocurile Mondiale Militare desfășurate în oraș o lună mai târziu. Sportivii au susținut de atunci că s-au îmbolnăvit de simptome asemănătoare SARS-CoV-2 după ce s-au întors de la eveniment.

Autorii au declarat că descoperirile s-au potrivit cu o evaluare oficială de informații americană neclasificată, publicată în vară, care a constatat că focarul „s-a produs cel târziu în noiembrie 2019”, deși Internet 2.0 consideră că a avut loc cu câteva luni înainte, scrie Telegraph.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel