EXCLUSIV  Un model de cerere care ar putea apărea dacă nu vrei să te vaccinezi împotriva Covid-19

cerere
cerere

Și anti-vacciniștii trebuie lăsați liberi, să facă ce vor... Și există un precedent care îi poate ajuta în acest sens.

Casa de Asigurări de Sănătate pune la dispoziție un formular pe care persoanele ”anti-card” pot refuza acel plastic. Și nu, nu din motive că vor să protejeze planeta... Acestora li se eliberează o adeverință de asigurat cu valabilitate trei luni dacă refuză în mod expres, din motive religioase sau de conștiință, primirea cardului național de asigurări sociale de sănătate.

De ce nu s-ar face și un formular similar și pentru anti-vacciniști? ”Eu, Dorel, refuz vaccinarea din motive religioase sau de conștiință. Astfel refuz să ocup locul de la ATI al unui bolnav de cancer”.

Într-o lume normală, a avea conștiință înseamnă să te vaccinezi că dacă te duci la cineva drag, indiferent că este iubita, bunica, mama, mătușa, sora, fiica, și vrei să le îmbrățișezi sau să luați masa împreună, s-ar putea să le bagi în mormânt, indiferent de vârsta pe care o au, indiferent dacă sau nu comorbidități.

Dar și anti-vacciniștii trebuie lăsați să-și facă de cap, nu? Atunci de ce să nu existe o cerere pe modelul celei de la Casa de Asigurări de Sănătate?Este un model de cerere care ar putea apărea dacă nu vrei să te vaccinezi împotriva Covid-19. Așa mi s-ar părea firesc într-o lume a ”dacilor liberi”.

Argumentul cu motive religioase pică din prima

Arhimandritul Efrem Vatopedinul, starețul mănăstirii Vatoped de la Muntele Athos, îi îndeamnă pe toți credincioșii să se vaccineze împotriva Covid-19, spunând că știința este darul lui Dumnezeu. Efrem Vatopedinul, unul dintre cei mai respectați călugări de la Muntele Athos, a petrecut aproape trei luni în spital în această vară, la terapie intensivă, bolnav de Covid-19. Au fost momente în care se credea că starețul va muri, atât de gravă a fost starea sa la ATI.

Așadar, să spui că nu vrei să te vaccinezi, când mai-marii bisericii te îndeamnă să o faci, pică.

Cât despre argumentul cu ”din motive de conștiință”, nu înțeleg care conștiință. Poate asta pe care, de fapt, aș numi-o inconștiență: ”88% dintre pacienții cu cancer aflaţi în tratament în 2019 au murit în pandemie. Cifra a fost dată de Adela Cojan, președinte interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Suntem fruntași la mortalitate în rândul pacienţilor cu cancer din Uniunea Europeană.

Oamenii nu au mai avut acces în spital pentru tatament. De ce? Pentru că anti-vacciniștii care s-au îmbolnăvit de coronavirus au ocupat spitalele, a spus jurnalistul Val Vâlcu. Din păcate, practic nevaccinații nu își fac rău doar lor, ci îi omoară și pe alții pentru că ei blochează spitalele, secțiile ATI, iar pacienții cu cancer nu mai pot beneficia de tratament”.

În 2020, noiembrie, cea mai înaltă mortalitate înregistrată în România de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace

Iar toți negaționiștii ar trebui să țină cont că în noiembrie, anul trecut, am avut cea mai înaltă mortalitate înregistrată în România de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, a subliniat Val Vâlcu.

Numărul deceselor din primele 11 luni ale anului trecut a fost mai mare cu peste 23.000 de persoane față de perioada similară din anul anterior, arată datele transmise de Institutul Național de Statistică. Începând din luna iunie 2020, în fiecare lună numărul deceselor a fost mai ridicat decât în 2019. Iar în noiembrie 2020, diferența a fost foarte mare. Practic, numărul deceselor înregistrate în luna noiembrie 2020 a fost de 34.769 de români, față de puțin peste 20.000 în noiembrie 2019.

Problema este că acum avem un război cu boala Covid-19, iar România l-a cam pierdut. În momentul în care Europa de Vest începe să se deschidă, România începe să se închidă după explozia de cazuri de infectări cu noul coronavirus. 

Iar în cazul manelistului Petrică Cercel, problema nu este că nu s-a vaccinat el, ci că a zăcut câteva zile, la ATI, blocând patul unui om care avea cancer. Și nu s-a inventat vaccin, până acum, decât împotriva unui singur cancer - HPV, vaccin pe care de frică, mulți părinți l-au refuzat să-l facă fetițelor. În schimb, pentru coronavirus există vaccin și oamenii pot să-l facă astfel încât să nu mai ocupe locurile de la ATI luând șansa la viață unui pacient cu cancer.

Acest articol este o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel