Un medicament a devenit printre  cele mai vândute în România

Țara din Europa care a interzis vânzarea online de paracetamol. Problemele cu stocurile nu sunt doar în România
Țara din Europa care a interzis vânzarea online de paracetamol. Problemele cu stocurile nu sunt doar în România

Un medicament produs de Zentiva București se află în topul  celor mai vândute medicamente din România. Vânzările paracetamolului, pentru că despre acest medicament este vorba, a ajuns la 6,5 milioane de unităţi în farmacii.

Paracetamol, un medicament eliberat fără reţetă, produs de fabrica Zentiva Bucureşti, a urcat până pe locul al treilea în clasamentul celor mai vândute medicamente în primele opt luni din acest an. Datele au fost obținute de Ziarul Financiar de la compania de cercetare de piaţă IQVIA, lider la nivel internaţional în ceea ce priveşte datele statistice în industria sănătăţii.

„Vânzările de medicamente în perioada ianuarie – august 2020 versus aceeaşi perioadă din 2019 sunt într-o uşoară creştere. Top 10 medicamente vândute a înregistrat o schimbare semnificativă, Paracetamolul ocupând direct poziţia a treia în 2020 faţă de poziţia 22 în 2019“, au anunțat reprezentanţii IQVIA pentru ZF.

Paracetamonul,  în protocolul de tratare COVID-19

Zentiva a vândut în acest an peste 6,5 milioane de unităţi de Paracetamol în farmacii. Asta după ce medicamentul a fost inclus în protocolul de tratament al simptomelor uşoare de COVID-19în România, lucru care a dus la o explozie a vânzărilor pentru această substanţă activă.

Zentiva a anunţat încă de la debutul pandemiei în România că a crescut de trei ori capacitatea de producţie pentru paracetamol în contextul cererii pentru acest produs. Compania a precizat că medicamentul produs în fabrica din Bucureşti va fi destinat doar pieţei interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel