Urmărește emisiunea live


Un medic a fost suspendat pentru că oferea certificate prin care scutea elevii de purtarea măștii. Le vindea cu 50 de dolari

Un medic a fost suspendat pentru că oferea certificate prin care scutea elevii de purtarea măștii. Le vindea cu 50 de dolari  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un medic a fost suspendat pentru că oferea certificate prin care scutea elevii de purtarea măștii. Le vindea cu 50 de dolari / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un medic a fost suspendat pentru că oferea certificate false prin care scutea elevii de purtarea măștii. 

Un medic din Florida a fost suspendat din spitalul în care lucra pentru că ar fi oferit părinților documente medicale prin care elevii să fie scutiți de purtarea măștii de protecție în școli, relatează BBC.

În SUA, elevii trebuie să poate mască la cursuri, cu excepția cazului în care este există un motiv medical care să-i scutească pe copii de la această obligativitate.

Brian Warden, medic la un spital din Tallahassee, ar fi oferit spre vânzare scutiri medicală pentru 50 de dolari pe un grup de Facebook creat de părinți care se opun purtării măștii de protecție. Prețul era de 50 de dolari, scrie digi24.ro.

Centrul Medical Regional Capitol din Tallahassee, unde lucra Warden, a declarat pentru BBC că medicul a fost suspendat „imediat” după ce s-a aflat despre acest lucru.

Guvernatorul, sfidat de școli

Florida a ajuns în centrul atenției în SUA din cauza unei dispute privind portul măștii între oficialii din învățământ, părinți și guvern.

Un judecător urmează să se pronunțe astăzi într-un proces care contestă decizia guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, de a bloca purtarea obligatorie a măștii în școli. DeSantis a spus părinții sunt cei care trebuie să decidă dacă elevii poartă mască, nu școlile.

Cel puțin opt districte școlare din Florida au sfidat decizia guvernatorului, inclusiv comitatul Leon, unde lucra Warden.

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în Florida din cauza variantei Delta, mult mai contagioasă. Numărul spitalizărilor și al deceselor este cel mai mare de la debutul pandemiei, scrie Jurnal.md.

Florin Cîţu: România este pregătită pentru un val patru al pandemiei de COVID-19

Premierul a subliniat că secţiile de anestezie şi terapie intensivă şi-au păstrat capacitatea de a primi pacienţi cu COVID-19, iar centrele de vaccinare şi-au menţinut capacitatea de a vaccina 100.000 de oameni zilnic, scrie Agerpres. 

"Singura soluţie este vaccinarea. Altfel nu putem trece peste acest val patru şi România este pregătită pentru un val patru. Am verificat şi secţiile ATI nu au redus numărul de paturi pentru pacienţii COVID. Putem să şi creştem. În acelaşi timp, centrele de vaccinare au păstrat capacitatea pe care o avem. Putem să vaccinăm peste 100.000 de persoane zilnic. Depinde doar de noi să trecem peste acest val patru", a afirmat Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel