Un istoric susține că a localizat misteriosul pod din pictura „Mona Lisa”

„Mona Lisa” a lui Leonardo Da Vinci este una dintre cele mai cunoscute opere de artă din lume, renumită pentru frumusețea sa, precum și pentru misterul care înconjoară identitatea modelului și locației pictate.

 

Municipalitatea Buriano, din regiunea Toscana a Italiei, crede cu atâta convingere că podul din spatele Mona Lisei este Ponte Buriano, încât l-au transformat într-o caracteristică cheie a campaniei lor locale de turism, ilustrându-l chiar pe semnul de bun venit al orașului.

Dar acum, istoricul Silvano Vinceti spune că podul din spatele Mona Lisei este de fapt Podul Romito din orașul toscan Laterina, din apropiere, scrie CNN.

„Forma distinctivă a [râului] Arno de-a lungul acelei porțiuni de teritoriu corespunde cu ceea ce Leonardo a înfățișat în peisajul din stânga femeii descrise în faimoasa pictură”, a declarat Vinceti la o conferință de presă la Asociația Presei Străine din Roma, Miercuri.

De asemenea, Vinceti a realizat o reconstrucție virtuală a podului pentru a arăta asemănările și s-a bazat pe documente din arhivele statului din Florența.

„Mona Lisa” a fost pictată la începutul secolului al XVI-lea.

Între 1501 și 1503 Da Vinci a locuit cu cardinalul Cesare Borgia lângă Laterina, a descoperit Vinceti. Podul era în uz și avea patru arcade – așa cum este descris în opera de artă.

Pe de altă parte, podul Buriano are șase arcade, a spus Vinceti, iar Ponte Bobbio, un pod din Piacenza despre care unii spun că apare în pictură, are mai mult de șase arcade.

Podul Romito a făcut legătura între Arezzo, Fiesole și Florența, dar acum este în ruine. Vinceti a spus că a studiat imaginile cu drone ale malurilor râului, ruinele și fotografiile de-a lungul anilor pentru a stabili că „podul Romito etrusco-roman este, în mod inconfundabil” cel din fundal.

La conferința de presă a fost prezent și primarul Laterinei, Simona Neri, încântată de perspectiva revendicării podului pentru a aduce turiști în orașul ei de 3.500 de locuitori.

„Sperăm cu adevărat ca această veste minunată să intrige și să fascineze turiștii autohtoni și străini. Va fi o mare oportunitate de a relansa turismul teritoriului nostru la care putem lucra mult plecând de la punerea acestuia în valoare naturală, culturală și monumentală", a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel