Un constănțean a mers 800 de km, până la Arad, pentru a se vaccina

Un constănțean a mers 800 de km, până la Arad, pentru a se vaccina  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un constănțean a mers 800 de km, până la Arad, pentru a se vaccina / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un bărbat a venit din Constanța, cu trenul, pentru a se vaccina la Arad.

Evenimentul a avut la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență – Grădiște. Bărbatul s-a programat în luna ianuarie, prin intermediul platformei de vaccinare, în momentul în care s-a deschis campania de vaccinare pentru cei din etapa a II-a – lucrători din domenii esențiale și bolnavi cronici. Pentru că dorea să se vaccineze cât mai repede (știindu-se cu afecțiuni care l-ar fi făcut vulnerabil în cazul infectării cu virsusul SARS-CoV-2) și nu a găsit loc decât la Arad, bărbatul nu a stat prea mult pe gânduri și s-a programat pe primul loc disponibil.

Astfel, deși distanța de 800 de kilometri nu pare deloc neglijabilă, la data programării bărbatul s-a urcat în tren și s-a prezentat la spitalul din Grădiște, fapt confirmat și de către coordonatorul centrului de vaccinare, medicul epidemiolog Lenuța Timiș.

„Am avut, într-adevăr, la începutul lunii martie, o persoană venită tocmai din Constanța, pentru a se vaccina la Arad. Acesta nu este, însă, un caz singular. Zilnic avem persoane din alte județe care vin la noi, în urma programării prin intermediul platformei. Cei mai mulți sunt din județul Timiș – avem zile când aproape jumătate dintre cei pe care îi vaccinăm sunt din Timiș – dar vin și din Bihor sau Bistrița. Centrul de vaccinare din Grădiște a fost destul de greu încercat din punctul de vedere al patologiilor: am avut pacienți cu boli rare, alergii, boli autoimune, care au venit să se vaccineze la noi și nu știam dacă vor avea reacții adverse – și mai ales de ce natură – post vaccinare. Dar nu am au fost evenimente deosebite, cu toate că eram pregătiți să intervenim cu medicație de toate felurile, dar și aparatură performantă, dacă ar fi fost necesar”, a declarat medicul epidemiolog.

Până la 300 pe zi

Centrul de vaccinare de la Grădiște a fost și cel mai solicitat centru din Arad. Au fost zile când acolo s-au vaccinat până la 300 de persoane. Cele două echipe de vaccinare sunt compuse fiecare din trei medici, două asistente și un registrator, care lucrează zilnic 12 ore. „Astăzi (n.n. sâmbătă) am avut 193 de pacienți, dar rareori putem vorbi de o supraglomerare. Practic, noi nu avem control asupra programărilor, vedem la începutul zilei câte persoane sunt în sistem. Sunt, într-adevăr, pacienți care vin din alte localități și se prezintă înainte de ora programată, dar sunt și pacienți care întârzie și atunci îi sunăm noi. Dar timpii de așteptare nu au depășit 15-20 de minute”, a mai precizat dr. Lenuța Timiș, potrivit Aradon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel