Un cercetător Harvard spune SARS-CoV-2 ar fi putut scăpa dintr-un laborator

Un cercetător Harvard spune SARS-CoV-2 ar fi putut scăpa dintr-un laborator  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un cercetător Harvard spune SARS-CoV-2 ar fi putut scăpa dintr-un laborator / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

În ciuda faptului că o cheipă de anchetatori ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a decis că este „extrem de puțin probabil” ca SARS-CoV-2 să fi fost eliberat accidental dintr-un laborator de cercetare din China, ideea continuă să persiste.

Broad Institute of MIT și cercetătoarea Alina Chan de la Harvard au declarat pentru Slate că este posibil ca virusul SARS-CoV-2 să fi scăpat dintr-un laborator. Deși nu a precizat că asta s-a întâmplat cu siguranță, ea sugerează că merită să aruncăm o privire mai atentă asupra a ceea ce consideră că este o explicație plauzibilă a modului în care a început pandemia COVID-19.

„În Wuhan, au existat versiuni timpurii ale virusului care nu păreau să aibă legătură piața Huanan. Păreau să preceadă sau să fie în paralel cu ceea ce se întâmpla în piață”, a declarat Chan, care a susținut de multă vreme ipoteza unui accident de laborator.

„Cred că este esențial să avem o investigație reală, una credibilă, care să nu aibă influență politică, dacă acest virus ar fi putut proveni dintr-un laborator sau din comerțul cu animale sălbatice. Laboratoarele din întreaga lume au probleme de siguranță și nu este clar ce laboratoare au accidente”, a mai precizat aceasta, potrivit Futurism. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel