Un câine din Hong Kong, suspect de coronavirus. OMS infirmă zvonurile. Apel la proprietarii de câini şi pisici

Imagine cu caracter ilustrativ
Imagine cu caracter ilustrativ

Un câine din Hong Kong ar fi fost testat de mai multe ori pentru COVID 19, iar rezultatele ar fi indicat, de fiecare dată, "slab pozitiv". 

Departamentul de Conservare, Agricultură şi Pescării din Hong Kong a transmis că rezultatul indică un nivel scăzut de infecţie, datorat cel mai probabil transmiterii de la om la animal a virusului, scrie The Guardian. 

Cu toate astea, specialiştii recomandă ca proprietarii de animale să nu se panicheze. "Nu există, încă, dovezi că animalele de companie ar putea fi purtătoare ale coronavirusului, aşa că proprietarii de animale nu ar trebui să îşi abandoneze animalele", a transmis Departamentul de Agricultură, Pescării şi Conservare din Hong Kong. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii infirmă, însă, aceste zvonuri. 

"La acest moment, nu există nicio dovadă că animalele de companie (câini sau pisici) se pot infecta cu noul coronavirus. Cu toate astea, este indicat să ne spălăm bine pe mâini de fiecare dată când intrăm în contact cu animalele noastre", transmite OMS. 

Pericol pentru animale 

Fostul senator Marius Marinescu trage un semnal de alarmă şi spune că există pericolul creşterii numărului de eutanasierii de animale de companie, dar şi al abandonului, din cauza temerii de coronavirus. 

"Este un pericol foarte mare, pentru că sunt mulţi care au animale doar pentru fiţe şi acum există pericolul să le eutanasieze sau să le abandoneze. Este nevoie mai mult ca oricând de Poliţia Animalelor, înfiinţată în cadrul MAI, pe model american, care să funcţioneze ca un SMURD al animalelor, să ancheteze cazurile de cruzime şi să informeze corect când sunt astfel de cazuri. FEPAM se luptă ani de zile pentru a-i duce în instanţă pe cei care fac acte de cruzime asupra animalelor şi foarte greu obţinem sancţiuni penale, conform legii", a menţionat Marius Marinescu pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel