Urmărește emisiunea live


Un an de închisoare pentru un bărbat care a arătat un test PCR fals pe aeroport

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un bărbat care a prezentat un test PCR pe aeroport a fost condamnat la un an de închisoare cu executare. 

Bărbatul a fost prins pe aeroportul din Bruxelles, iar prima decizie în cazul său a fost luată pe 27 aprilie. Bărbatului i s-a propus o înţelegere care nu l-ar fi dus în tribunal, dar acesta a refuzat, aşa că acum trebuie să se supună deciziei instanţei. 

Între 19 aprilie şi 11 iunie, 576 de oameni au fost prinşi încercând să călătorească cu astfel de teste false. Toţi au primit amenzi de 750 euro. Doi dintre aceştia nu şi-au achitat încă amenzile, aşa că au fost citaţi în instanţă, conform procuraturii Halle-Vilvoorde, citată de Brussels Times

Teste PCR false, vândute pe internet în România 

 

"'Rezultat Test PCR lb Romana si Engleza în format digital/pdf sau pe hartie.ELIBERAM digital /pdf sau pe hartie rezultatul testului negativ pentruromanii care călătoresc sau la locul de munca sunt obligaţi să prezinte un test molecular PCR cu rezultat negativ, care să fie făcut cu maxim 72 ore în format digital sau pe hârtie.' Așa suna anunțul unui bărbat, care s-a gândit să facă niște bani în plus prin vânzarea unor teste PCR privind detecția virusului SARS-COV2 cu rezultat negativ.

Își găsea cumpărătorii online și le trimitea pe mail documentul cu datele și rezultatul negativ. N-a avut prea mult timp să se bucure de rezultatele acțiunii sale pentru că a fost depistat și reținut de către polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Cât despre cumpărători... și aceștia sunt chemați la audieri. Sfatul nostru e să nu încercați să fentați legea și să conștientizați necesitatea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului", transmite Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

VEZI Teste PCR false, vândute pe internet. Intervenţie a poliţiei

Autobuz cu 30 de români, oprit în Spania

Un grup de peste 30 de cetăţeni români - 31 potrivit presei spaniole, sau 35 conform unei surse media franceze - care călătoreau cu un autocar înspre România având asupra lor teste PCR false au fost reţinuţi la graniţa dintre Spania şi Franţa.

Autorităţile spaniole au iniţiat verificări în zona oraşului Girona, după ce fost alertate de cele franceze, care le-au semnalat că cetăţeni care călătoresc spre restul Europei prezintă documente false cu teste PCR negative. Franţa solicită la frontieră astfel de teste în cadrul măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Potrivit elperiodico.com., în urma acestor verificări, în dimineaţă zilei de vineri, 26 martie, poliţia spaniolă a oprit în zona localităţii spaniole La Jonquera un autocar ce avea ca destinaţie România, iar cele 31 de persoane care călătoreau cu acest vehicul au prezentat certificate pentru teste PCR presupus false şi în care se menţiona că acestea au fost efectuate în laboratoare din Spania.

VEZI Peste 30 de români au fost reţinuţi la graniţa dintre Spania şi Franţa cu teste PCR false asupra lor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel