UN AN de COVID-19. Rezumatul CATASTROFEI. Când a început, de fapt, și când s-a dat prima ALERTĂ de pandemie

A trecut un an de la apariția COVID-19. 

În urmă cu fix un an, în provincia Hubei din China, apărea o boală misterioasă, ce marca începutul unei perioade catastrofale în întreaga lume. 

În luna martie a acestui an, publicația South China Morning Post publica o serie de informații, care nu mai fuseseră aduse în fața publicului până la acel moment de către guvernul chinez, și care anunțau că primul caz cunoscut de COVID-19 fusese descoperit la data de 17 noiembrie 2019. 

Săptămânile care au urmat au fost decisive pentru medicii din Wuhan, capitala provinciei Hubei, care au tratat zeci de oameni bolnavi de o pneumonie nemaivăzută.

Când a fost lansată prima alertă de posibilă pandemie

Pe 30 decembrie, autoritățile din provincia Hubei au raportat focarul de pneumonie către Centrul chinez pentru prevenirea și controlul bolilor. În același timp, Comisia municipală pentru sănătate din Wuhan a emis o alertă, informând instituțiile din subordine cum să procedeze în cazul unei posibile epidemii de pneumonie infecțioasă.

Pe 31 decembrie, comisia a lansat primul mesaj public despre pandemie, informând locuitorii din Wuhan despre epidemie. Erau confirmat 27 de cazuri, dintre care 7 persoane se aflau în stare gravă.

Încă nu existau dovezi că boala se transmite între oameni și nici nu fusese depistată cauza ei. Un lucru e cert, pe 7 ianuarie cercetătorii chinezi au confirmat că un nou coronavirus, denumit 2019-nCoV, este cauza epidemiei misterioase.

Cifrele COVID-19, în prezent, la nivel mondial

Cazuri confirmate: 56.313.821

Decese: 1.350.545

Vindecați: 39.210.913

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel