Un al doilea val de Covid-19 ar putea lovi și mai tare. Când ar putea avea loc

Specialiștii americani estimează că un al doilea val de infecții cu coronavirus ar putea fi ”mai catastrofal”. Iată explicațiile. 

În timp ce multe părți ale lumii par a fi aproape de apogeul pandemiei de Covid-19, oficialii de sănătate din SUA avertizează că un al doilea val de infecții ar putea apărea în timpul iernii și are potențialul de a fi și mai devastator decât primul, scrie iflscience.com.

Robert Redfield, directorul Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), a declarat, pentru Washington Post, că SUA ar putea face față unui al doilea val de Covid-19 care va fi și mai catastrofal decât valul actual, deoarece va intra în conflict cu începutul sezonului gripei.

Tensiune pe sistemele de sănătate 

În fiecare an, de obicei toamna și iarna, sezonul anual al gripei pune o tensiune ”mamut” pe sistemele de asistență medicală. În sezonul gripei 2018-2019 în SUA s-au înregistrat în jur de 490.600 de spitalizări și 34.200 de decese cauzate de gripă. Așa cum am observat recent, cu focarul Covid-19 aflat în desfășurare, acest lucru pune și un efort imens asupra paturilor de spital, a echipamentelor medicale și a personalului medical, chiar și în cele mai bine pregătite părți ale lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel