UMF Cluj-Napoca face, la cerere, teste pentru Covid-19

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” a fost acreditată de Ministerul Sănătății să facă teste pentru stabilirea diagnosticului de Covid, prin motoda RT-PCR.

Potrivit unui comunicat al UMF Cluj-Napoca, universitatea a decis să facă aceste teste „pentru a crește capacitatea de testare și a scădea presiunea asupra laboratoarelor în care se efectuează testele de biologie moleculară”.

Până acum, testările efectuate în cadrul universității s-au realizat doar la solicitările spitalelor și ale autorităților.

Recoltările se realizează în baza unor programări telefonice, iar rezultate se eliberează în 24 de ore și se trimit prin e-mal, dar se pot ridica și personal.

„Tariful pentru persoane fizice, instituții publice, societăți comerciale, fundații, asociații, etc este de 290 lei/pers. Acesta se poate negocia în funcție de numărul de teste solicitate pentru contracte de tip abonament, care implică testări multiple”, au transmis reprezentanții universității.

„Totodată, Universitatea de Medicină și Farmacie este pregătită să devină centru de formare pentru specialiști de laborator, calificați să utilizeze tehnica RT-PCR, tehnică de biologie moleculară utilizată pentru detecția genomului viral SARS-CoV-2, responsabil de boala COVID-19”, se mai arată în comunicatul UMF Cluj-Napoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel