Ultimele date despre Berlusconi. Care este starea sa de sănătate

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Spitalul San Raffaele din Milano a transmis un comunicat de presă prin care precizează care este starea de sănătate a lui Silvio Berlusconi.

Starea de sănătate a fostului premier italian Silvio Berlusconi, spitalizat joi seara din cauza unei infecţii pulmonare provocate de coronavirus, este stabilită, ceea ce suscită optimism prudent, dar rezonabil, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii sâmbătă de spitalul San Raffaele din Milano (nordul Italiei), unde Berlusconi se află internat, transmite AFP, scrie Agerpres. 

Medicul care îl tratează, Alberto Zangrillo, "informează că starea clinică a pacientului Silvio Berlusconi rămâne stabilă". "Tabloul respiratoriu şi clinic confirmă o evoluţie normală şi aşteptată (a bolii) şi antrenează prin urmare un optimism prudent, dar rezonabil", se menţionează în succintul comunicat de presă al spitalului.

Când s-a infectat cu Covid-19?



În vârstă de 83 de ani, Silvio Berlusconi a anunţat miercuri seară că a fost testat pozitiv la COVID-19, împreună cu doi dintre copiii săi, Barbara, 36 de ani, şi Luigi, 31 de ani, precum şi iubita sa, Marta Fascina, în vârstă de 30 de ani.

După un control efectuat joi seara la domiciliul fostului premier, doctorul Zangrillo a insistat pe lângă Silvio Berlusconi pentru a-l convinge să accepte spitalizarea chiar în acea noapte.

”Pacient cu risc”



În timpul conferinţei de presă de vineri, medicul a declarat că Berlusconi "poate fi definit drept un pacient cu risc din cauza vârstei sale şi a unor patologii mai vechi", inclusiv o intervenţie pe cord deschis.

Făcând referire la "o infecţie pulmonară diagnosticată în stadiu incipient", medicul Zangrillo a precizat vineri că situaţia clinică a lui Silvio Berlusconi este "calmă, reconfortantă". "Nu este intubat, respiră singur, parametrii sunt liniştitori", a declarat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel