Uleiurile esențiale care combat oboseala: aromele naturale îți vor da energie și te vor înveseli

Uleiurile esențiale care combat oboseala. Sursa - pixabay.com
Uleiurile esențiale care combat oboseala. Sursa - pixabay.com

În sezonul rece, majoritatea persoanelor se simt obosite și triste.

De aceea, uleiurile esențiale naturale te vor ajuta să-ți ridici moralul. Există o serie de uleiuri esențiale al căror parfum te poate ajuta să te simți mai bine emoțional. Prin urmare, ar trebui adăugate în difuzoare.

Mirosul unic, care va umple camera, își va da o încărcătură de vivacitate și bună dispoziție. Iată care sunt cele mai potrivite uleiuri în acest scop.

Ulei de mușețel. Aroma moale și liniștitoare a mușețelului îți amintește de un buchet de primăvară. Relaxează și acționează ca un sedativ ușor. Adăugând ulei de mușețel la lampa cu aromă, te vei simți rapid mai bine și îți vei restabili senzația de confort. Acest remediu natural poate fi folosit și pentru a face loțiuni pentru ten.

Cum să nu te îngrași în perioada sărbătorilor de iarnă, mâncând de toate? Trei trucuri dovedite

Ulei de mușcată. Este parfumul perfect care oferă o senzație de prospețime și calm. Acest ulei de mușcată revigorează, crește nivelul de energie și îți dă o stare de spirit grozavă. De asemenea, se crede că mirosul uleiului de mușcată are un efect benefic asupra tractului respirator superior. Dar este mai bine să-l adaugi în difuzoare în combinație cu alte uleiuri. De exemplu, cu ulei de bergamotă sau ulei de grapefruit.

Ulei de lavandă. Acest ulei esențial are un parfum minunat care aduce confort și o senzație de stabilitate în momentele dificile din viață. De asemenea, ajută la reducerea emoțiilor negative, a fricii și a schimbărilor de dispoziție în general.

Cauzele îmbătrânirii premature a pielii în timpul iernii: cum să încetinești procesul și schimbările

Ulei de lămâie. Aroma citricelor are întotdeauna un efect pozitiv asupra nivelului de energie și motivație a unei persoane. Împrospătează aerul din cameră și te ajută să te concentrezi. Cu ajutorul acestui ulei, poți deveni mai încrezător în deciziile pe care le vei lua.  Aroma de lămâie te va încuraja să practici sportul. 

Ulei de bergamotă. Un alt ulei esențial stabilizează starea de spirit în timpul schimbării anotimpurilor. Aroma sa reduce insomnia și îmbunătățește concentrarea. Are și un efect revigorant și poate fi folosit în prepararea produselor cosmetice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel