Uimitor! Spray-ul nazal care OPREȘTE COVID-19 să intre în plămâni. Tratament INOVATIV

Lupta pentru găsirea unui tratament pentru COVID-19 este tot mai mare pe plan mondial. Iată ce au descoperit cercetătorii britanici. Este uimitor.

Potrivit unul nou studiu de laborator al cercetătorilor britanici, un spray nazal antiviral ar putea opri coronavirusul să ajungă în plămâni. 

Medicamentul se numește Neumifil și a fost creat și dezvoltat de Pneumagen Ltd, o companie de la Universitatea din St Andrews, care se concentrează pe noi tratamente pentru boli infecțioase și cancer, ca un tratament pentru gripă și probleme respiratorii, dar care ar putea fi eficient și împotriva coronavirusului spun cercetătorii, citează Daily Mail.

Astfel, Neumifilul oprește coronavirusul să se atașeze de celulele sistemului respirator și blochează interacțiunea virusului cu receptorii ACE-2, prin care virusul SARS-CoV-2 intră în organism.

Unii cercetători sugerează că acesta este și motivul pentru care puțini fumători au dezvoltat forme grave ale bolii și există speculații că nicotina ar putea reduce numărul receptorilor ACE-2, blocând astfel accesul virusului în organism.

Urmează testele

Chiar dacă până acum au fost făcute doar testele de laborator, în urma rezultatelor promițătoare, supravegheate de Public Health England, cercetătorii vor acum să treacă la testarea pe animale și ulterior pe oameni, astfel că acest medicament ar putea fi disponibil abia în prima parte a anului următor.

Totuși, după cum OMS a transmis, mai rămân două căi de intrare a virusului în organism, prin ochi și prin gură. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel