UDMR cere dezbaterea Legii vânătorii în regim de urgență

Foto: informatiahr.ro
Foto: informatiahr.ro

UDMR solicită dezbaterea de urgenţă în Parlament a proiectului Legii vânătorii, care reglementează cotele de intervenţie în cazul urşilor.

Potrivit  unui comunicat transmis miercuri, parlamentarii UDMR au cerut marţi aplicarea deciziei luate în 15 octombrie de liderii grupurilor parlamentare privind discutarea cât mai curând a modificării acestei legi în comisiile de specialitate, informează Agerpres.

"În Parlament este depus un proiect de lege elaborat de UDMR în baza căruia se poate şi chiar trebuie introduse restricţii mai severe pentru situaţiile în care practica nu este funcţională. Totodată, trebuie introduse şi sistemele de compensare, aşa cum a susţinut UDMR în cadrul dezbaterii în Senat. Este responsabilitatea ministerului să reglementeze cotele de prevenţie până în luna februarie a fiecărui an", a precizat liderul deputaţilor UDMR, Korodi Attila, potrivit Agerpres.

Vezi și: Hunor, supărat că a fost ignorat de Dăncilă și de Iohannis. Decizia UDMR pentru turul II

Acesta a reiterat că "accidentul teribil" de luna trecută din judeţul Mureş putea fi evitat dacă autorităţile, în baza legii adoptate anul trecut, ar fi reevaluat periodic cotele de intervenţie, menţionând că "neglijenţa autorităţilor a fost plătită cu multe vieţi", potrivit sursei citate.

Senatorul UDMR Tanczos Barna a arătat că legislaţia actuală impune Ministerului Mediului să stabilească anual o cotă de intervenţie şi să o pună în aplicare în baza unui plan de acţiune, menţionând, însă, că proiectul de modificare a legii pentru care Uniunea solicită dezbaterea de urgenţă la Parlament "ar crea o nouă situaţie", mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel