Ursoaică cu pui, într-o curte din staţiunea Borsec. Jandarmeria, solicitată să intervină

Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi, în noaptea de luni spre marţi, să alunge o ursoaică ce intrase cu puii într-o curte din staţiunea Borsec, populaţia din zonă fiind avertizată despre existenţa pericolului printr-un mesaj RO-ALERT trimis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). 

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, apelul la 112 a fost făcut de către un bărbat din Borsec, care semnala faptul că ar fi observat, pe o cameră de supraveghere a casei sale, patru urşi, posibil o ursoaică şi puii ei, care au pătruns în curte şi au provocat pagube materiale.

La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie, însă urşii nu au fost observaţi, casa fiind situată în apropierea unei păduri. Echipajul a rămas pentru o perioadă în zonă, pentru a se asigura că animalele sălbatice nu revin. Populaţia din zonă a fost avertizată despre existenţa pericolului printr-un mesaj RO-ALERT, la faţa locului fiind trimis, în sprijin şi un echipaj SMURD, scrie Agerpres. 

Alerte similare au fost trimise, la sfârşitul săptămânii trecute, şi localnicilor din Praid şi Bălan, după ce a fost semnalată prezenţa unor urşi în zonele locuite, dar animalele nu au mai fost găsite atunci când au ajuns echipajele de jandarmi, chemate să îi alunge. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel