Ucrainenii care fac doza a treia primesc o sumă de 500 de grivine, echivalentul a 76,5 lei

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a precizat că cetățenii care vor face doza a treia de vaccin vor primi suma de 500 de grivine.

Cetățenii Ucrainei care au primit o doză de rapel de vaccin împotriva coronavirusului vor primi o sumă suplimentară de 500 grivne, echivalentul a 76,5 lei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskyi, a anunțat acest lucru într-o adresare video.

Există o înțelegere clară a faptului că imunitatea crește cu fiecare doză suplimentară de vaccin, iar strategia de „rapel” a devenit singurul standard pentru țările dezvoltate. Este a treia doză de vaccin, așa că alte 500 de grivne vor fi emise în cadrul programului eSupport pentru acei cetățeni care vor primi a treia doză, a spus el.

„De asemenea, în viitorul apropiat programul va fi extins pe toată Ucraina de la vârsta de 14-18 ani. Pe lângă obiectivele de bază pentru sport, muzee, filme, teatre, călătorii și multe altele - vor putea cheltui bani pe educație, cursuri educaționale, servicii educaționale", a adăugat Zelensky.

În plus, programul pentru vârstnici va fi extins în continuare în luna februarie. Aceștia vor putea folosi fondurile primite din programul „e-Support” pentru a plăti utilitățile.

În curând, a spus președintele, programul se va aplica cetățenilor Ucrainei cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, scrie Bucpress.

Statele UE, acord privind certificatul verde. Restricțiile eliminate. Noi reguli

Veste bună pentru românii care au un certificat COVID. Ţările membre ale Uniunii Europene au ajuns luni la un acord privind actualizarea normelor pentru facilitarea liberei circulaţii în UE în condiţii de siguranţă în timpul pandemiei de COVID-19, acordul venind ca urmare a unei propuneri din 25 noiembrie anul trecut făcute de Comisia Europeană, indică un comunicat al executivului comunitar, potrivit Agerpres.

Principalele actualizări ale recomandării sunt eliminarea, în principiu, a restricţiilor suplimentare pentru titularii certificatului digital al UE privind COVID şi alinierea perioadei de valabilitate la actul delegat, respectiv 270 de zile pentru ciclul primar de vaccinare.

"Statele membre să dea curs acestui acord şi să pună în aplicare fără întârziere normele convenite"



"Astăzi, statele membre au reconfirmat că deţinerea unui certificat digital al UE privind COVID valabil ar trebui să fie suficientă, în principiu, pentru a putea călători în timpul pandemiei. Acordul la care s-a ajuns plasează, aşadar, certificatul digital al UE privind COVID în centrul abordării noastre coordonate. Este important ca statele membre să dea curs acestui acord şi să pună în aplicare fără întârziere normele convenite. Fiecare stat membru decide în funcţie de situaţia cu care se confruntă. Varianta Omicron s-a răspândit până acum în întreaga Europă şi este timpul să analizăm dacă pot fi eliminate măsurile suplimentare privind călătoriile pe care o serie de state membre le-au introdus în ultimele săptămâni, îngreunând şi reducând previzibilitatea călătoriilor în întreaga UE. Le solicităm acum tuturor statelor membre să pună rapid în aplicare normele comune pentru a asigura coordonarea şi claritatea pentru cetăţenii şi călătorii europeni, au declarat comisarii europeni Stella Kyriakides (sănătate) şi Didier Reynders (justiţie) (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel