Ucraina: DEPUTAȚII care vin în parlament fără mască, AMENDAȚI

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În Ucraina persoanele care nu poartă mască în clădirile publice şi în transportul în comun vor fi amendate, inclusiv deputații. 

Parlamentul Ucrainei a votat vineri în favoarea impunerii de amenzi pentru persoanele care nu poartă mască în clădirile publice şi în transportul în comun, pe fondul extinderii fulgerătoare a pandemiei de coronavirus în Ucraina, informează Agerpres. Absenţa măştii în magazine, muzee, sălile de sport sau biserici va fi pasibilă de amenzi situate între 5 şi 7,5 euro, potrivit legii votate de deputaţii acestei ţări, una dintre cele mai sărace din Europa.

"Dacă masca nu este confortabilă pentru voi, uitaţi-vă cu ce seamănă o persoană conectată la un aparat de ventilare artificială.", a scris pe Facebook Evghenia Kravciuk, o deputată a partidului prezidenţial, adăugând că şi colegii săi deputaţi care vin în parlament fără mască vor fi amendaţi.

Această fostă republică sovietică, ce numără circa 40 de milioane de locuitori, a înregistrat joi un nou record zilnic de contaminări, cu 9.850 de cazuri de coronavirus detectate. Foarte criticate pentru modul în care gestionează criza, autorităţile ucrainene au acuzat de mai multe ori populaţia că încalcă măsurile de prevenţie. "Suntem aproape de o catastrofă", a declarat marţi ministrul ucrainean al sănătăţii Maksim Stepanov, în timpul unui discurs în parlament, atenţionând că "ce e mai rău abia urmează". Circa 70% dintre paturile de spital pentru bolnavii COVID sunt deja ocupate.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel