Ucraina ACUZĂ Belarusul: Au răspândit false speranțe

Pentru protecția evreilor ortodocsi din Budapesta au fost înființate echipe de protecție
Pentru protecția evreilor ortodocsi din Budapesta au fost înființate echipe de protecție

Pe lângă faptul că Belarusul și-a răcit relațiile cu țările vecine membre UE: Polonia, Lituania, Letonia și Estonia, reprezentanții de la Minsk întâmpină tensiuni și cu vecinul din sud, partener tradițional, Ucraina.

Ucraina a acuzat Belarusul că a stârnit tensiunea asupra sutelor de pelerini evrei hasidici blocați la granița lor. Conform Administrției prezidențiale a Ucrainei, Belarusul răspândește false speranțe că pelerinii pot trece în contextul în care Ucraina și-a închis granițele străinilor pentru a limita COVID-19: „Solicităm autorităților din Belarus să nu mai creeze tensiuni suplimentare la granița cu țara noastră și să nu facă anunțuri încurajatoare, false, pentru pelerini, ceea ce le-ar putea da impresia că granița Ucrainei ar putea fi încă deschisă către străini."

Pelerinii încearcă să călătorească în orașul Uman din Ucraina, odată cu Anul Nou Evreiesc, pentru a aduce omagii la mormântul fondatorului unei mișcări hasidice.

Există deja Tensiuni între Kiev și Minsk

Relațiile dintre Ucraina și Belarus s-au înrăutățit după ce Ucraina s-a poziționat similar țărilor UE și a refuzat să recunoască realegerea președintelui Alexander Lukașenko, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel