Turiștii au luat cu ASALT pârtiile din Sinaia. Autoritățile anunță noi MĂSURI. Poliția, Jandarmeria și Armata a intervenit

Autoritățile anunță noi măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19 după ce turiștii au luat cu asalt pârtiile din Sinaia, zona fiind aglomerată.

"Da, este adevărat, este foarte multă lume astăzi la Sinaia și se anunță și în zilele următoare. Știm cu toții și ne dorim să schiem în condiții de siguranță și pentru asta trebuie în primul rând să respectăm regulile, altfel vom ajunge să se închisă pârtiile. Astăzi am avut o întâlnire a Comitetului Local pentru Situații de Urgență în care am decis să luăm măsuri suplimentare în zona domeniului skiabil. Am mers pe două direcții. În primul rând, fluidizarea circulației, pentru că au venit foarte multe mașini.

Am stabilit anumite străzi să fie cu sens unic. Să deszăpezim cu toate că în perioada aceasta normal era închis drumul către cota 1400, să deszăpezim și cei care urcă la cotă să poată parca acolo. Pe de altă parte, o altă problemă care a apărut la îmbarcarea în stații, la telescaune sau la telegondolă. În acest sens  am cerut sprijin Poliției Naționale pentru participarea la fluidizare, iar Jandarmeriei Montane pentru menținerea ordinii la îmbarcare.

Armata, intervenție

Operatorii de transport pe cablu sunt obligați să asigure coridoare din garduri de metal la fiecare poartă de intrare, astfel încât să se păstreze distanța. oamenii trebuie să poarte mască, altfel îi amendează Poliția și Jandarmeria.

Astăzi pentru prima oară am cerut sprijinul Armatei, în mod special Batalionului de Vânători de la Predeal, oameni care sunt specializați să urce pe munte, pentru a ne sprijini în asigurarea ordinii publice", a explicat Vlad Oprea, primarul Sibiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel