Turismul, DISTRUS. Ludovic Orban a scăpat o frază-cheie

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Conform INS, în luna iunie a anului 2020, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au scăzut cu 74,5%, iar înnoptările cu 76,4%. Comparativ cu luna iunie a anului 2019, în luna iunie a lui 2020, la punctele de frontieră, sosirile vizitatorilor străini au scăzut cu 68,7%, iar plecările în străinătate ale vizitatorilor români cu 68,1%.

 

 

Cu cifrele în față putem spune că pademia de coronavirus și lipsa măsurilor guvernamentale au îngropat adânc turismul românesc.

Ludovic Orban și promisiunile

Săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban a participat la inagurarea Hotelului Amfiteatru, investiție realizată de omul de afaceri Mohammad Murad, un apropiat al lui Rareș Bogdan. Premierul a vorbit despre importanța turismului și despre măsurile guvernamentale destinate redresării sale.

„Turismul este foarte important, dar, sigur, turismul depinde de foarte mulţi factori. În primul rând depinde de imaginea României. Cu cât imaginea României este mai bună, cu atât mai mulţi turişti străini vor veni în țară – ăsta e primul lucru important”, a spus Ludovic Orban, adăugând că: „Noi am alocat, de exemplu, 350 de milioane, probabil săptămâna viitoare – nu probabil, săptămâna viitoare vom adopta ordonanţa de urgenţă privind miliardul de euro  pentru companii, dintre care 350 de milioane sunt capital de lucru pentru domeniile afectate în care HoReCa este prevăzută și va beneficia de granturi pentru capitalul de lucru”. 

În discursul premierului apare prea des timpul viitor. Totul se va întâmpla mâine, săptămâna viitoare sau anul viitor. Oamenii care activează în turism o simt acum pe pielea lor.

Conform INS, turismul românesc a scăzut cu 75%, iar premierul încă vorbește despre măsuri guvernamentale de ajutor, la viitor. Deja pare o glumă să-i anunți pe oamenii din tursim că ajutorul vine, conform planului economic, peste ceva timp când deja acum este prea târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel