Turcia ar fi raportat un număr mai mic de noi cazuri COVID

Turcia ar fi raportat doar cazuri simptomatice de COVID-19.

Ministrul sănătății din Turcia ar fi recunoscut că Guvernul nu a publicat numărul complet de cazuri COVID zilnice depistate pozitiv, transmite Reuters. Într-o conferință de presă acesta a spus că au fost raportate cazurile simptomatice, dar a respins acuzațiile că numărul persoanelor infectate ar fi de 19 ori mai mare decât cifrele oficiale.

Numărul oficial de cazuri zilnice de coronavirus în Turcia a început să scadă în ultimele zile, după ce a crescut în ultimele câteva săptămâni. Politicienii și medicii și-au exprimat îndoiala cu privire la numărul Guvernului, spunând că numărul cazurilor de coronavirus este de fapt mult mai mare. 

„Nu toate cazurile sunt pacienți, deoarece există cei care nu prezintă deloc simptome, chiar dacă testele lor revin pozitive. Acestea creează marea majoritate ”, a spus Fahrettin Koca. 

"Datele arată numărul zilnic de noi pacienți"

Ministerul Sănătății din Turcia a modificat formularea datelor pe care le distribuie zilnic din iulie. Începând cu 29 iulie, datele arătau numărul zilnic de noi „pacienți”, în timp ce anterior indicau numărul zilnic de noi „cazuri”.

Un document împărtășit marți de parlamentarul Partidului Republican al Poporului (CHP), Murat Emir, a arătat că numărul cazurilor pozitive din 10 septembrie a fost de 29.377, comparativ cu cei 1.512 noi pacienți anunțați de Ministerul Sănătății în acea zi. Emir a spus că documentul este o captură de ecran a portalului oficial de rezultate de laborator al Ministerului Sănătății, care este inaccesibil publicului larg.

Koca a declarat că ministerul nu are o astfel de interfață și că documentul arăta numărul greșit de teste efectuate în acea zi și că nu are nicio dată cu privire la acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel