Turcia anunță un LOCKDOWN total, după ce a înregistrat un REDORD de decese COVID. Cât timp va dura

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat luni că Turcia va impune un lockdown total.

Turcia va impune o carantină totală de patru zile începând din 31 decembrie, a anunţat luni preşedintele Recep Tayyip Erdogan, conform DPA şi EFE. Măsra vine pentru a stopa creșterea numărului de infectări. Astfel, o interdicţie de circulaţie la nivel naţional urmează să înceapă la 21:00 (18:00 GMT) în ajunul Anului Nou şi să se încheie la 5:00 pe 4 ianuarie, relatează Agerpres.

În acest timp, oamenii vor trebui să rămână acasă, până acum nefiind furnizate informaţii cu privire la posibilele excepţii. În timpul recentelor interdicţii de circulaţie, magazinele şi supermarketurile au rămas deschise, în timp ce restaurantele şi cafenelele au fost închise.

 

Record de decese COVID



Anunţul vine în momentul în care Turcia a raportat cel mai mare număr zilnic de decese asociate COVID-19. Ministrul Sănătăţii Fahrettin Koca a declarat că 229 de persoane au murit şi 29.617 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore. Asociaţia Medicală Turcă (TTB), care a exprimat îndoieli cu privire la datele despre coronavirus comunicate de guvern, a avertizat că spitalele de stat se află la capacitate maximă, cu unităţi de terapie intensivă supraaglomerate.

Măsurile au fost deja înăsprite la începutul lunii decembrie. Atunci au fost impuse interdicţii de circulaţie de weekend, în timp ce de luni până vineri nu se poate circula între orele 21:00 şi 05:00. Turcia, care are o populaţie de 83 de milioane, a raportat până acum un total de 1,86 milioane de infecţii şi 16.646 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel