Tulpina Sud-Africană de COVID-19, mult mai contagioasă decât cea din Marea Britanie

Noua tulpină de coronavirus apărută în Africa de Sud este mult mai contagioasă decât cea descoperită în Marea Britanie.

Secretarul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că noua variantă COVID-19 identificată în Africa de Sud reprezintă un risc mai mare decât varianta extrem de infecțioasă din Marea Britanie.

"Sunt extrem de îngrijorat de varianta sud-africană și de aceea am luat măsurile de a restricționa toate zborurile din Africa de Sud", a declarat Hancock luni pentru BBC Radio „Aceasta este o problemă foarte, foarte semnificativă [...] una chiar mai mare decât noua variantă din Marea Britanie”, a mai adăugat acesta. Hancock a mai spus că Marea Britanie trebuie să înăsprească restricțiile în unele zone ale țării pentru a aborda răspândirea rapidă a unei noi variante a coronavirusului după ce au apărut cazuri în ultimele săptămâni.

Duminică, au existat aproape 55.000 de cazuri noi și, în total, peste 75.000 de persoane din țară au murit cu COVID-19 în timpul pandemiei, al doilea cel mai mare număr din Europa și al șaselea cel mai grav din lume. Atât Marea Britanie, cât și Africa de Sud au descoperit noi variante în coronavirus în ultimele luni.

Varianta din Africa de Sud, mult mai contagioasă

Oamenii de știință spun că noua variantă sud-africană este diferită de altele care circulă în țară, deoarece are mutații multiple în proteina importantă „spike” pe care virusul o folosește pentru a infecta celulele umane. De asemenea, este asociată cu o încărcare virală mai mare, ceea ce înseamnă o concentrație mai mare de particule de virus în corpul pacienților, contribuind eventual la niveluri mai ridicate de transmitere, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel