Tulpina Sud-Africană de COVID-19 îi ÎNGRIJOREAZĂ pe cercetători. Este posibil ca vaccinul să nu funcționeze

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Potrivit ultimelor informații ale oamenilor de știință, este posibil ca tulpina Sud-Africană să nu reacționeze la vaccinul anti-COVID-19.

Un ministru britanic și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că vaccinurile anti-COVID-19 ar putea să nu funcționeze corespunzător împotriva noii și extrem de transmisibile variante a coronavirusului descoperite în Africa de Sud.

"Varianta sud-africană îi îngrijorează pe experți, deoarece este posibil ca vaccinul să nu răspundă în același mod sau să nu funcționeze în același mod", a declarat secretarul de transport Grant Shapps pentru radioul LBC din Marea Britanie. „Această variantă din Africa de Sud, aceasta este o preocupare foarte mare pentru oamenii de știință.”

Comentariile sale au venit în timp ce principalii producători de vaccinuri din lume se grăbesc să vadă dacă dozele lor funcționează împotriva noilor mutații ale COVID-19, găsite în Africa de Sud și Regatul Unit. Totuși, oamenii de știință britanici au spus că varianta găsită în Marea Britanie, care a devenit dominantă în anumite părți ale Angliei, părea încă susceptibilă la vaccinuri. 

Majoritatea vaccinurilor lansate în întreaga lume antrenează organismul să recunoască proteina spike și să o combată. Pfizer a făcut echipă cu cercetători de la filiala medicală a Universității din Texas, din Galveston, pentru teste de laborator pentru a vedea dacă mutația a afectat capacitatea vaccinului său de a face acest lucru, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel