TULPINĂ NOUĂ de Covid-19 în Marea Britanie. Boris Johnson: Cu 70% mai CONTAGIOASĂ. OMS intervine

Experții sunt îngrijorați de noua tulpină de Covid-19 identificată în Marea Britanie.

Noua tulpină de Covid-19 depistată în Marea Britanie stârnește îngrijorare în întreaga lumea. OMS a anunțat pe Twitter că studiază împreună cu oficialii britanici noua tulpină a coronavirusului din sud-estul Angliei, despre care deocamdată se știe prea puțin, scrie BBC

Potrivit organizației, Marea Britanie a transmis deja informații din studiile în curs privind noua mutație, iar OMS va ține la curent statele membre și publicul „pe măsură ce va afla mai multe despre caracteristicile acestei variante de virus și despre orice implicații”. Experții din Londra susțin că noua tulpină se răspândește mult mai rapid, dar nu este și mai mortală. Totodată, aceasta nu ar afecta eficacitatea vaccinului anti-COVID. 

Deși există „o incertitudine considerabilă”, premierul britanic Boris Johnson a declarat că noua variantă poate fi cu până la 70% mai transmisibilă decât cea veche. Acest lucru este clar îngrijorător, mai ales că atât Anglia cât și alte țări deja se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri COVID. Mai multe țări au anunțat deja că își închid granițele pentru Marea Britanie, iar zborurile au fost anulate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel