Tulpina din UK, pericol de RESTRICȚII în România. Adrian Marinescu, dezvăluire: Trebuie să spunem! E CLAR

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre noua tulpină din UK, confirmată în România, și despre rapiditatea de transmitere pe care o are în rândul populației. 

Zilele trecute, în România, a fost confirmat primul caz de infectare cu noua tulpină din UK. De atunci, având în vedere să persoana nu a avut contact cu Marea Britanie, medicii au anunțat că există deja transmitere intracomunitară cu această nouă tulpină și au fost confirmate deja mai multe cazuri. 

Întrebat despre această nouă tulpină și viteza extraordinară cu care se răspândește, medicul Adrian Marinescu a răspuns:

"Ați văzut că virusul SARS-CoV-2 și în varianta mai puțin nouă se transmitea foarte ușor și în momentul în care exista un focar, el putea să se extindă extrem de repede, fie că a fost vorba de spitale, fie că a fost vorba de comunități. Cu atât mai mult, dacă e vorba de o nouă tulpină trebuie să spunem! Ea nu e mai agresivă, nu se așteptăm să avem mai multe forme severe, dar clar se transmite mai ușor și ca să luăm un exemplu clar, haideți să ne uităm în Marea Britanie, în acele regiuni în care a fost o explozie de noi cazuri, plecând tocmai de la această tulpină. Deci riscul este foarte mare, chiar dacă nu sunt forme severe, trebuie să ne gândim că persoanele vulnerabile, în momentul în care se infectează cu această nouă tulpină, vor putea face din păcate forme severe. E clar că riscul ca aceste persoane vulnerabile să evolueze prost este mare și trebuie să ne gândim foarte bine!", a declarat medicul Adrian Marinescu, în direct la Digi24. 

Vor apela autoritățile la noi măsuri și restricții?

În plus, întrebat dacă vor apela autoritățile la restricții, în cazul în care situați va lua o întorsătură dramatică, medicul a completat:

"Clar că există acest risc, răspunsul este evident, dar să sperăm că nu vor fi derapaje evidente. Sigur că se vor lua măsuri din partea autorităților atunci când va fi nevoie, dar cred că e important ca fiecare dintre noi să facă ceea ce trebuie, altfel toate măsurile luate nu vor reuși să oprească o creștere extrem de importantă, lucru pe care-l știm destul de bine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel