Urmărește emisiunea live


Tudor Tim Ionescu (ALDE):  Solicităm demiterea conducerii DSP București de îndată

ALDE București solicită public lămuriri din partea ministrului sănătății pe tema testării angajaților și rezidenților căminelor de bătrâni în ultimele două luni. iar dacă sunt adevărate informațiile publicate de mass media conform cărora DSP București a blocat aceste testări, același ministru Tătaru trebuie, imediat, să dispună demiterea conducerii acestei instituții.

Conform legislației în vigoare, testarea personalului și a rezidenților din centrele de bătrâni este obligatorie la fiecare două săptămâni, iar oprirea acestor testări, prin decizia inexplicabilă a DSP București, nu face decât să crească riscul transformării acestor centre în focare de COVID-19.

“Testările trebuie reluate de urgență pentru întreg personalul și rezidenții centrelor de bătrâni. DSP București trebuie să respecte și să protejeze cetățenii, nu să impună “legea tăcerii” și să le pună în pericol sănătatea.  După ce conducerea politică a DSP București a blocat inclusiv programele de testare a bucureștenilor de către Primăria Municipiului București, acum încalcă grav legea și pune în pericol sănătatea celor vârstnici. Viața și sănătatea cetățenilor nu pot fi puse în pericol pentru calculele lor politice!

Fac apel la ministrul Sănătății, Nelu Tătatu, să demită urgent conducerea DSP București și să fie desemnată o conducere profesionistă, apolitică, care să reia de îndată testările. Sper că în decizia ministrului sănătății nu va cântări faptul că directoarea DSP București a fost membru în același partid cu dumnealui sau faptul că o leagă o relație de rudenie cu ministrul educației din Guvernul Orban. Sănătatea oamenilor nu poate avea culoare politică!“, a declarat Tudor-Tim Ionescu, liderul consilierilor generali ALDE și secretar general adjunct ALDE.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel