Trump sugerează ca Jocurile Olimpice să se desfășoare anul viitor. Reacția japonezilor

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele SUA, Donald Trump, a sugerat la Casa Albă că Jocurile Olimpice 2020 ar trebui amânate pentru anul viitor.

Președintele SUA, Donald Trump, a sugerat la Casa Albă că Jocurile Olimpice 2020 ar trebui amânate pentru anul viitor, conform Agerpres. Sugestia lui Trump a venit sub pretextul pandemiei de coronavirus. Evenimentul sportiv ar fi trebuit să se desfășoare în Tokyo, între 24 iulie și 9 august.

Singurele ediții ale Jocurilor Olimpice care nu s-au disputat la termen au fost cele din timpul războaielor mondiale: vara lui 1916 (Berlin), vara lui 1940 (Tokyo), vara lui 1944 (Londra), iarna lui 1940 (Sapporo) și iarna lui 1944 (Cortina d'Ampezzo).

Ideea lui Trump, justă în opinia sa

„Poate că ideea mea este justă, poate că ar trebui amânate cu un an, dacă este posibil. Este păcat, pentru că ei au construit instalații magnifice, dar aș prefera asta în locul stadioanelor goale peste tot", a spus Trump, referindu-se la JO 2020.

Organizarea cu porțile închise a JO 2020, la care sunt așteptați 11.000 de sportivi și la care s-au pus în vânzare 7,8 milioane de bilete, este greu de imaginat. Iar efectul unei anulări a evenimentului olimpic ar putea fi resimțit dur de economia niponă.

Informare reciprocă

Premierul nipon Shinzo Abe l-a sunat vineri pe Donald Trump și l-a informat despre eforturile pe care le face Japonia pentru desfășurarea conform planului a JO 2020. Cei doi au convenit să se informeze reciproc privind desfășurarea evenimentului olimpic.

CIO susține de asemenea desfășurarea JO la data inițială, dar în același timp a anunțat că va respecta dispozițiile Organizației Mondiale a Sănătății în funcție de evoluția pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel