Trump ia Hidroxiclorochină. Streinu-Cercel, reacție TĂIOASĂ: Mă interesează mai puțin ce face. Eu spre exemplu...

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Medicul Adrian Streinu - Cercel a reacționat după ce președintele Donald Trump a declarat că ia Hidroxiclorochina preventiv. 

Preşedintele american, Donald Trump, a dezvăluit, luni, la Casa Albă că ia hidroxiclorochină "de o săptămână şi jumătate", un "tratament" pentru COVID-19 care nu și-a dovedit eficiența.

În acest context, medicul Adrian Streinu- Cercel, director al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”,  a declarat că:

"Hidroxiclorochina are foarte multe efecte secundare, mai ales la persoanele care au afecțiuni cardiace, deci nu aduce lucruri nemaipomenite. Dacă se va găsi un alt preparat care să demonstreze că blochează cuplarea virusului la nivelul mucoasei respiratorii, atunci da, vom discuta despre cu totul și cu totul altceva, dar așa, sistemic, nu. Eu spre exemplu, dacă mă întrebați, nu am luat și am acces la Hidroxiclorochină și evident că sunt într-un institut care acum e COVID", a declarat Adrian Streinu - Cercel. 

"Hidroxiclorochina se ia în momentul în care ai infecție cu virus, dar unii vor să vehiculeze ideea că se poate da și preventiv. Nu, nu sunt pentru această idee. Mă interesează mai puțin ce face președintele Statelor Unite. Pe mine mă interesează ce face populația din România. Eu, ca medic, vă spun categoric NU, nu e bine să iei Hidroxiclorochină. Mai mult decât atât, nu există medicament pe lumea asta care să nu aibă și efecte toxice secundare", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel