Urmărește emisiunea live


Trump, despre riscul de infectare al SUA cu noul coronavirus

Riscul de răspândire a noului coronavirus în Statele Unite este ''foarte scăzut'', a declarat miercuri preşedintele american Donald Trump, salutând acţiunile guvernului său în lupta împotriva epidemiei cum sunt restricţiile privind călătoriile din China, relatează AFP. 

Datorită a ceea ce am făcut, riscul pentru americani rămâne foarte scăzut, a declarat preşedintele Trump în cadrul unei conferinţe presă la Casa Albă, subliniind că deciziile sale au fost totuşi calificate ridicole de către adversarii săi. Donald Trump a afirmat de asemenea că nu este inevitabil ca epidemia provocată de noul coronavirus să se răspândească la scară largă în Statele Unite, relativ neafectate până acum.

Există o şansă ca situaţia să se înrăutăţească. Este posibil să se înrăutăţească semnificativ, a admis el în cadrul conferinţei de presă de la Casa Albă. Dar nimic nu este inevitabil, a insistat miliardarul republican. Riscul de răspândire a noului coronavirus în Statele Unite ar putea evolua rapid, a avertizat cu puţin timp înainte secretarul american pentru Sănătate, Alex Azar, potrivit Agerpres.

De asemenea, preşedintele american Donald Trump l-a desemnat miercuri pe vicepreşedintele Mike Pence să coordoneze lupta împotriva noului coronavirus în Statele Unite, relatează AFP şi Reuters. 'Îl numesc pe Mike Pence responsabil' cu răspunsul american la epidemie, a declarat Trump, adăugând că vicepreşedintele va colabora cu 'profesionişti şi medici' pe această temă.

Trump a precizat de asemenea că este pregătit să aloce un pachet adecvat în lupta împotriva epidemiei. Casa Albă a cerut Congresului american o finanţare de 2,5 miliarde de dolari, dar democraţii apreciază că este nevoie de mult mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel