EXCLUSIV  Triajul în ȘCOLI, DEGEABA. Ce nu spune NIMENI. E IMPOSIBIL!

Printre măsurile care aparent ar urma să protejeze elevii și, mai ales, pe părinții și bunicii lor, este triajul în școli. De fapt, aceasta este prima măsură de contact între școală și elev. Dacă se poate numi... ”măsură”. 

Dar despre ce vorbim? Despre ce triaj vorbim? 

Zilele trecute, șeful DSU, Raed Arafat, ușor critic, spunea că ”noi suntem foarte insistenți că un medic trebuie să facă triajul”, adăugând că triajul minimal îl poate face și personalul nemedical. Dar ce înseamnă triaj minimal? ”Dacă ai simptome respiratorii simple sau ai temperatură, nu e nevoie neapărat de un medic care să facă triaj. Chiar și un profesor poate observa aceste lucruri, după care elevul să fie trimis către personalul medical care să confirme” explica Raed Arafat. 

Pentru DCNews.ro, într-un interviu acordat lui Val Vâlcu, prof.dr. Alexandru Rafila a subliniat: ”Copiii nu sunt afectați de această boală decât în extrem de mică măsură, ei fac forme ușoare sau inaparente, pe care le numim asimptomatice, foarte rar copiii necesită spitalizare, doar 0,1% dintre copii necesită spitalizare”. 

Prin urmare, luând doar două declarații din ultimele zile, dar și toate studiile din lume care arată că, în general, copiii dezvoltă o formă asimptomatică a bolii, dar, în același timp, transmit virusul fără să știe, despre ce triaj vorbim? 

Această așa-numită măsură, la nivel superficial, e nimic. Poate fi sau nu poate fi, e același lucru. A spune că aceasta este marea barieră în fața coronavirusului e aproape ridicol. În cazul gripei sezoniere, era clar când un copil avea probleme de sănătate, tușea, făcea febră.

În cazul virusului SARS-CoV-2, știm că-n cazul copiilor, cum spune și prof. Rafila, e inaparent. Deci despre ce triaj vorbim? Despre NIMIC! Aceasta este realitatea, deci nu avem cum vorbi despre triaj în fața unei lipse a simptomelor. Cum spune și Raed Arafat ”dacă ai simptome simple sau temperatură”. Dar cum copiii nu manifestă aceste simptome din cauza COVID-19 decât foarte rar, despre ce trimitere la medic putem discuta? Poate doar pentru gripa sezonieră! 

*** Articolul prezintă o opinie ***

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel