Trei spitale din București, într-un studiu al OMS. Rafila: Viaţa pacientului nu va fi pusă în pericol

Trei spitale din Capitală vor fi incluse într-un studiu realizat de OMS în 40 de țări.

Studiul „Solidarity” este desfăşurat de OMS în 40 de ţări. Trei spitale din Bucureşti vor participa la acest studiu: Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” şi Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila”.

"Viaţa pacientului nu va fi pusă în pericol"

"Studiul compară mai multe scheme terapeutice, multe dintre ele în uz în foarte multe ţări. Într-adevăr se introduce şi compararea cu aceste scheme considerate deja clasice, a preparatului aprobat de agenţia medicamentului din SUA, Remdesivir. Numărul de pacienţi nu este limitat, dar cu siguranţă va exista o distribuţie a pacienţilor care să fie trataţi cu cele 4 scheme terapeutice. În niciun fel viaţa pacientului nu va fi pusă în pericol, pentru că nu se continuă cu o schemă dacă cumva situaţia pacientului se înrăutăţeşte şi are nevoie de altă abordare terapeutică”, a declarat profesorul Alexandru Rafila, conducătorul studiului, potrivit Mediafax.

"Oferă acces la tratament pacienţilor"

Potrivit acestuia, studiul a fost aprobat de Comisia Naţională de Etică şi de Agenţia Naţională a Medicamentului și ar putea începe în două săptămâni.

"Studiul va demonstra care sunt schemele terapeutice cele mai eficiente şi pe de altă parte oferă acces la tratament pacienţilor, ştim foarte bine că acest produs, Remdesivir, a fost foarte puţin accesibil, au fost doar 30 de pacienţi trataţi în România. Compania producătoare nu l-a putut pune la dispoziţie decât pentru uz compasional”, a mai spus Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel