Trei milioane de persoane, testate pentru COVID în doar două zile, în China

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Trei milioane de probe au fost prelevate în doar două zile de la locuitori ai oraşului Quingdao, o metropolă din estul Chinei.

 Trei milioane de probe au fost prelevate în doar două zile de la locuitori ai oraşului Quingdao, o metropolă din estul Chinei, care a organizat o campanie rapidă de testare în masă a celor 9 milioane de rezidenţi ai săi după descoperirea unui mini-focar de coronavirus, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

În acest oraş portuar, în care este fabricată berea Tsingtao, cozi impresionante de persoane care doreau să se testeze s-au format pe străzi. Primăria locală nu vrea să-şi asume niciun risc după ce trei cazuri pozitive au fost descoperite weekendul trecut, scrie Agerpres.

Într-o perioadă în care multe ţări întâmpină dificultăţi în organizarea unor campanii de testare pe scară largă, personalul medical din Qingdao, purtând combinezoane integrale de protecţie, a instalat cu mare rapiditate mai multe corturi medicale în toate zonele oraşului. Locuitorii au fost informaţi în legătură cu cele mai apropiate centre de testare în raport cu domiciliile lor de către reprezentanţii autorităţilor locale de sector, care sunt responsabile şi cu organizarea sosirii rezidenţilor în diverse spaţii de testare.

"Niciun nou caz pozitiv nu a fost descoperit"

"Până marţi, 13 octombrie, la ora locală 08:00 (24:00 GMT), municipalitatea a prelevat deja 3.078.528 de eşantioane", a anunţat Comisia municipală pentru sănătate.

"Un număr total de 1.107.883 de rezultate au fost deja obţinute până în prezent şi niciun nou caz pozitiv nu a fost descoperit", a adăugat aceeaşi comisie municipală într-un comunicat.

Autorităţile din Qingdao au lansat duminică o campanie ce vizează recoltarea de probe medicale într-un interval de cinci zile de la toţi cei 9,4 milioane de locuitori, după apariţia a trei cazuri pozitive în aceeaşi zi într-un spital. Totuşi, autorităţile locale vor avea nevoie de un interval de timp puţin mai mare pentru a obţine toate rezultatele acestor teste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel