EXCLUSIV  ”Trebuia limitat și controlat accesul oamenilor în stațiile de autobuz, tramvai, metrou!” Modelul turcesc, soluția lui Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit, pentru DC News, despre ceea ce crede că este „principala sursă de contaminare” privind noul coronavirus. 

Ne aflăm într-o situație în care România înregistrează record după record la numărul de cazuri Covid-19.

Autoritățile au implementat zilele trecute noi măsuri, dar medicul Tudor Ciuhodaru a atras atenția asupra unui aspect care, cel puțin în spațiul public, nu prea pare luat în serios. 

Ciuhodaru, întrebare-cheie în gestionarea pandemiei în România

„De ce nu se asigură suplimentarea mijloacelor de transport în comun?”, a întrebat Tudor Ciuhodaru. 

Medicul a explicat, pentru DC News, că „în Belgia nu poți să stai pe scaunul vecin într-un mijloc de transport în comun, numărul de locuri este limitat, sunt marcaje... Cineva verifică foarte clar să nu mergem ca în studenția mea, adică inclusiv pe scară.”

În continuare, Tudor Ciuhodaru a spus că, din punctul său de vedere, principala sursă de contaminare este transportul în comun.

„Nu este reglat! Trebuia suplimentat, reglat, trebuia limitat și controlat accesul oamenilor în stațiile de autobuz, tramvai, metrou”, a mai spus Tudor Ciuhodaru. 

Modelul turcesc, soluția lui Ciuhodaru 

Medicul a amintit, în acest context, de „modelul turcesc”, respectiv „ca să poți intra în stația de tramvai, îți scanează biletul, că tot vorbim de digitalizare. Asta trebuia făcut foarte simplu. Adică, în momentul în care s-a umplut, nu mai intră nimeni până nu se golește.”

„Și evident, oamenii trebuie să ajungă la serviciu. Atunci, trebuia să suplimenteze mijloacele de transport în comun. Era simplu, clar!”, a subliniat Tudor Ciuhodaru. 

Problema transportului în comun, susține Ciuhodaru, ar trebui semnalată în campaniile autorităților în care se vorbește de purtarea măștii de protecție, de igienă și de păstrarea distanței fizice față de alte persoane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel