Tratament revoluționar anti-Covid! Anthony Fauci: “Aproape un pariu sigur”

Următorul tratament împotriva COVID-19 ar putea fi pe bază de anticorpi fabricați. Rezultatele cercetătorilor sunt promițătoare.

Întrucât întreg mapamondul așteaptă cu nerăbdare un vaccin anti-COVID, următorul mare avans în combaterea pandemiei ar putea veni dintr-o clasă de terapii biotehnologice utilizate pe scară largă împotriva cancerului și a altor tulburări - anticorpi concepuți special pentru a ataca noul tip de coronavirus, informează Reuters.

Dezvoltarea anticorpilor monoclonali a fost avizată de oameni de știință de renume. Anthony Fauci, principalul expert în bolile infecțioase din SUA, le-a numit „aproape un pariu sigur” împotriva COVID-19.

Sunt anticorpii fabricați colacul de salvare?

Anticorpii ar fi capabili să recunoască și să blocheze virusul, prevenind răspândirea infecției. Producătorii de medicamente sunt siguri că anticorpii potriviți sau o combinație a acestora poate modifica cursul bolii care a ucis peste 670.000 de oameni la nivel global.

“Anticorpii pot bloca infecția. Acesta este un fapt", a declarat, pentru Reuters, vicepreședintele Regeneron Pharmaceuticals, Christos Kyratsous. Regeneron testează un cocktail cu doi anticorpi, considerând că această combinație limitează mai bine capacitatea virusului de a scăpa. Date privind eficacitatea exactă a tratamentului propus de Regeneron vor fi publicate la începutul toamnei.

Guvernul Statelor Unite a acordat în iunie companiei Regeneron un contract de furnizare în valoare de 450 de milioane de dolari. Compania a spus că poate începe imediat producția la uzina sa din SUA dacă autoritățile de reglementare aprobă tratamentul.

Și alți giganți farmaceutici precum Eli Lilly, AstraZeneca, Amgen și GlaxoSmithKline s-au înscris în cursa pentru găsirea celui mai bun tratament pe bază de anticorpi fabricați. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel