Tratament COVID-19. Trump, anunțul momentului în pandemie

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Donald Trump face anunțul așteptat de toată lumea, în plină pandemie.

Donald Trump ar urma sa anunțe autorizarea în procedură de urgență a plasmei convalescente în tratamentul Covid-19, potrivit Washington Post, citat de cnbc.com. Președintele ar urma să facă anunțul într-un briefing de presă în această seară, la 18:30 (ora 1.00 în România). Secretarul de presă al Casei Albe, Kayleigh McEnany, a declarat că este vorba despre „o descoperire terapeutică majoră în ceea ce privește virusul din China”.

Plasma convalescentă provine de la pacienții Covid-19 care s-au recuperat și au dobândit anticorpi și se administrează persoanelor cu Covid-19 pentru a preveni boala severă, potrivit Clinicii Mayo, care efectuează studii asupra tratamentului. 

Mai mulți oficiali de top din domeniul sănătății, inclusiv consilierul pentru coronavirus al Casei Albe, Dr. Anthony Fauci, și Dr. Francis Collins, directorul Institutelor Naționale de Sănătate, s-au arătat îngrijorați cu privire la datele referitoare la cel mai mare studiu din țară despre plasmă. Preocupările lor că datele erau prea slabe au determinat Administraţia pentru controlul Alimentelor şi Medicamentelor din Statele Unite să pună capăt autorizației de urgență pentru tratament.

Studii clinice neconcludente

Studiile clinice nu au dovedit dacă plasma poate ajuta pacienții să lupte împotriva coronavirusului. O autorizație de urgență nu necesită la fel de multe dovezi ca aprobarea FDA. În prezent, nu există medicamente sau vaccinuri aprobate de FDA împotriva coronavirusului.

Trump a criticat decizia FDA de a opri autorizația de urgență până la revizuirea mai multor date, spunând, săptămâna trecută, că aceasta poate fi motivată politic. 

"Am auzit lucruri grozave despre asta ... asta este tot ce vă pot spune”, a spus Trump în timpul unui briefing de presă, la Casa Albă, referindu-se la tratamentul cu plasmă convalescentă. "Ar putea fi o decizie politică pentru că există o mulțime de oameni care nu vor să grăbească lucrurile pentru că vor să o facă după 3 noiembrie". 

"Trump, încercare periculoasă"

Trump a susținut, fără dovezi, că plasma convalescentă a ajutat peste 50% dintre pacienții cu coronavirus care au primit tratamentul. Președintele a acuzat FDA de întârzierea studiilor clinice pentru vaccinurile Covid-19 sau cele terapeutice din motive politice. 

Presiunea lui Trump asupra autorităților a atras critici din partea oamenilor de știință și a parlamentarilor, care au avertizat că președintele face presiuni pentru a livra un vaccin înainte de alegerile din noiembrie, chiar dacă datele din studiile clinice nu susțin utilizarea pe scară largă. Peter Marks, directorul Centrului pentru Evaluare Biologică şi Cercetare din cadrul FDA, a spus că va demisiona dacă Administrația Trump aprobă un vaccin înainte de a se dovedi că este sigur și eficient. 

“FDA trebuie să aprobe medicamente sau vaccinuri bazându-se pe siguranța și eficacitatea lor, nu pe presiunea politică din partea Casei Albe”, a scris Nancy Pelosi, într-un tweet, sâmbătă. "Încercarea periculoasă a președintelui de a interveni în deciziile științifice ale FDA SUA pune în pericol sănătatea și bunăstarea tuturor americanilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel