Tratament COVID-19. OMS, decizie după studiul privind dexametazona

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut anunţul de curând.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că îşi va actualiza liniile directoare privind tratamentul administrat persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în concordanţă cu rezultatele unui studiu clinic conform căruia un medicament accesibil şi obişnuit poate ajuta la salvarea pacienţilor în stare critică, informează Reuters.

Rezultatele studiului clinic, anunţate marţi de cercetători din Marea Britanie, au demonstrat că dexametazona, utilizată încă din anii '60 pentru diminuarea inflamaţiei în afecţiuni precum artrita, reduce cu circa o treime rata deceselor în rândul pacienţilor cel mai grav afectaţi de COVID-19, internaţi în spitale, scrie Agerpres.

Unii medici s-au arătat însă precauţi, invocând posibile reacţii adverse şi solicitând mai multe informaţii. Deşi rezultatele studiului privind dexametazona sunt preliminare, cercetătorii din spatele acestuia au declarat că sugerează faptul că medicamentul ar trebui să devină modalitatea standard de îngrijire în cazul pacienţilor cei mai afectaţi.

Ce spune OMS

Acesta este primul tratament despre care s-a demonstrat că reduce mortalitatea la pacienţii cu COVID-19 care necesită oxigen sau suport la ventilator, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o declaraţie emisă marţi seara.

OMS a transmis că aşteaptă datele complete ale studiului în zilele următoare. OMS va coordona o meta-analiză pentru a înţelege mai multe cu privire la această intervenţie. Liniile directoare clinice ale OMS vor fi actualizate pentru a reflecta modul şi momentul în care medicamentul trebuie utilizat în COVID-19, a adăugat organizaţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel