Transmitere COMUNITARĂ de COVID-19. Nelu Tătaru, veste CRUNTĂ

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Nelu Tătaru a făcut anunțul crunt despre România, în contextul pandemiei de COVID-19. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că pentru perioada următoare se va avea în vedere transmiterea comunitară a virusului, de care depinde cel mai mult evoluţia măsurilor de relaxare. În plus, el a menţionat că față de alte țări europene, în România transmiterea comunitară a virusului este de o frecvenţă joasă, fiind "undeva la mijloc" în privinţa răspândirii și că după următoarea evaluare, peste 7 zile, se pot şi impune noi restricţii dacă evoluţia din România nu este favorabilă.

"Tot ce am relaxat până acum sunt măsuri care pot fi gestionate uşor, contracarate ca efecte negative, iar dacă aceste măsuri vor merge favorabil, putem să ne gândim şi alte măsuri după 1 iulie. După cum ştiţi, la evenimente private aveam 8 într-o locuinţă, acum sunt 20, în exterior erau 16, acum sunt 50. Mergem progresiv pentru a tatona transmiterea comunitară, ea este şi cea care ne dă şi evoluţia măsurilor de relaxare.

În acest moment noi suntem la acel indice de 8,50, sunt ţări ca Italia, Franţa, Spania, Belgia, Suedia, Marea Britanie, care sunt cu mult peste noi. Noi suntem undeva la mijloc, cu o transmitere comunitară joasă în acest moment, dar trebuie să gestionăm foarte bine măsurile de relaxare, putem ajunge la o transmitere comunitară accentuată", a declarat Nelu Tătaru, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel