Tranșă record de vaccin Pfizer. Andrei Baciu: 1.091.610 doze vor ajunge mâine

Andrei Baciu / Foto gov.ro
Andrei Baciu / Foto gov.ro

Andrei Baciu, vicepreşedinte al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a anunțat că o tranșă record de vaccin Pfizer va ajunge în România. 

Printr-o postare pe Facebook, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a anunțat că luni, 31 mai, va ajunge în România o tranşă record de vaccin Pfizer/BioNTech.

Vorbim de cea mai mare tranșă de la debutul campaniei de vaccinare, cu 1.091.610 doze.

'Tranşă record pentru România! Mâine dimineaţă vor ajunge în ţara noastră 1.091.610 doze vaccin Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranşă de la debutul campaniei de vaccinare. 3 aeronave sunt pregătite astfel încât dozele să fie livrate în siguranţă, iar zborurile vor avea loc pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Aceste doze vor ajunge în centrele regionale din Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi şi Braşov', a scris Andrei Baciu pe Facebook, duminică.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii consideră că este îmbucurător că toate 'cele patru companii autorizate în Uniunea Europeană livrează vaccinurile conform planului stabilit cu ţara noastră'.

'Este important ca fiecare doză să fie folosită în centrele deschise în toată ţara. Fii responsabil! Vaccinează-te!', a mai adăugat vicepreşedintele CNCAV.

Din 27 decembrie 2020, în România au fost administrate 7.740.297 de doze unui număr de 4.279.871 de persoane, dintre care 819.445 au primit o doză şi 3.460.426 şi pe cea de-a doua, conform datelor difuzate sâmbătă de către CNCAV, transmite Agerpres.

Gheorghiță: Începe vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani cu Pfizer

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a transmis vineri că minorii cu vârsta între 12 și 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19, după recomandarea de vineri a EMA.

'Vești bune! Copiii cu vârsta între 12 și 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19! „Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi (n.red. vineri, 28 mai) autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală.'

'În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați. Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate! Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă.'

'Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților.” colonel dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV', a transmis RO Vaccinare pe pagina de Facebook.

Vezi mai multe despre acest subiect AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel