Traian Băsescu, dezvăluiri despre dorința procurorilor față de codurile penale

Traian Băsescu, într-o intervenție la România TV, a declarat că bătălia procurorilor este de a se păstra ambiguitatea față de cele două coduri penale. Fostul președinte a declarat și ce discurs ar fi avut, duminică seara, dacă era în locul lui Klaus Iohannis.

Traian Băsescu a declarat că este o bătălie crâncenă între instituțiile de forță și politic. Politicul are ca obligație minimală să pună în acord deplin Codul Penal și Codul de procedură penală cu cele 50 de decizii ale Curții Constituționale, care a constatat neconstituționalitatea unor articole. Ambiguitățile din Codul penal și Codul de procedură penală au permis abuzuri uriașe. Oameni nevinovați sunt în pușcării pentru că s-au făcut abuzuri. Un alt abuz uriaș este că o parte dintre procurori, nu spun toți, administrează doar date, elemente împotriva celui care l-au luat ca țintă. Aceste lucruri trebuie corectate pein legi. Pot să iasă în stradă tinerii frumoși și liberi cât vor, poate să se ducă președintele peste Guvern cât vrea, pot să se ascundă ca niște pitici cei din majoritatea parlamentară cât vor, dar până când nu vor corecta conform deciziilor CCR codurile, nu avem stat de drept.

[citeste si]

Până la urmă, bătălia procurorilor este să rămână ambiguitate pentru a putea stăpâni clasa politică" a spus Băsescu la RTV.

De asemenea, Traian Băsescu a comentat prezenta lui Klaus Iohannis  în rândul protestatarilor de duminică seara. "Prezența ar putea fi legitimă,  dacă președintele avea alt mesaj. Eu le-aș fi dat un mesaj de genul acesta: Vă rog să aveți încredere, vom discuta, vom aplica legea corect, vom introduce modificările Curții Constituționale pe care  nimeni nu le poate contesta. Nu avem nevoie de instabilitate. Probabil că acesta era un mesaj potrivit", a declarat fostul președinte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel