EXCLUSIV  Alfred Bulai, despre Klaus Iohannis: Părintele corectitudinii, la un miting ilegal

Președintele Klaus Iohannis a ieșit la protestele din Piața Universității, în marș spre Piața Victoriei, pentru a manifesta față de Legea grațierii. 

Sociologul Alfred Bulai a afirmat, pentru DCNews, că gestul președintelui ”spune totul despre cum funcționează politica românească. Un miting ilegal. Domnul Iohannis, părintele corectitudinii, participă la un miting neautorizat. E nivelul la care este politica românească și mișcarea civilă.”

El nu crede că protestul a avut culoare politică, dar că există oameni politici în spatele lui. 

PSD este în fața mai multor variante: contra-manifestație, să treacă OUG prin Guvern sau o suspendare a președintelui. Ar mai fi și varianta cu care PSD ne-a obișnuit de la alegerile locale, să nu se implice în conflicte și răspunsuri politice. 

Sociologul Alfred Bulai consideră că toate ar trebui luate în considerare, dar nu în acești termeni: ”Nu-l suspenzi pe președinte că s-a dus la un miting, nu e o încălcare gravă a Constituției.”

Alfred Bulai a explicat că ”Guvernarea trebuie să-și vadă de treabă”. El crede că poate face o manifestație și PSD, dar dacă ”îl țin picioarele”: ”Dacă poate să aducă 500.000.”

Sociologul crede că prezența lui Iohannis este un mesaj politic, doar că este ”o aberație” felul în care a fost transmis: ”E o tembeleală tipic românească. Nu știu în câte locuri se face așa ceva, facem o mișcare neautorizată ca să spunem că dorim repectarea legii”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel