Băsescu dezvăluie ce a înțeles după plecarea de la Cotroceni

Fostul președinte Traian Băsescu susține că abia după ce și-a încheiat mandatele de la Palatul Cotroceni a înţeles cât de important este să schimbi oamenii aflați în posturile de conducere.


Întrebat a cui e vina pentru abuzurile din sistemul judiciar, fostul președinte a vorbit despre boala de putere pe care o capătă unele persoane după ce stau un timp mai îndelungat la șefia unor instituții.

Citește și: Abuzul în serviciu, DEZINCRIMINAT: DECIZIE a INSTANȚEI. Mircea Badea, mesaj către protestatari

"În primul rând, Codurile penale au stat trei ani în Comisia pentru coduri din Parlament, comisie care a fost condusă de domnul fost procuror Victor Viorel Ponta, împreună cu care unii dintre voi strigați pe toate stadioanele "Băsescu la pușcărie!". În ceea ce mă privește, nu e nicio deosebire între perioada în care eram președintele României și cea de acum. Recunosc, însă, în mod categori un lucru: nu m-am gândit niciodată că după ce plec de la Cotroceni – și nu leg automat acest lucru de plecarea mea – se va trece la nerespectarea grosolană a drepturilor fundamentale, a dreptului la un proces corect, la egalitate de arme în justiție, nu pentru toți, dar pentru unele persoane se întâmplă acest lucru. Cred că și dumneavoastră puteți număra eșecurile DNA din ultimele săptămâni", a declarat fostul președinte, pentru B1 TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel