Toți locuitorii orașului Liverpool vor fi testați la COVID-19. Se caută soluții pentru ieșirea din lockdown

Un program de testare în masă va începe în Liverpool, oraș cu peste 500.000 de locuitori.

Peste 500.000 de mii de oameni vor fi testați la COVID-19 în Liverpool, oraș situat în nordul Angliei. Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că începând de vineri în acest oraș se va desfășura un amplu program de testare în masă, transmite BBC. Astfel se încearcă stoparea răspândirii accelerate a virusului Sars-Cov-2.

„Aceste teste vor ajuta la identificarea miilor de persoane din oraş care nu prezintă simptome, dar care pot să contamineze alte persoane fără să o ştie. În funcţie de succesul lor din Liverpool, vom încerca să distribuim milioane de astfel de teste noi şi rapide până la Crăciun şi să oferim comunităţilor locale mijloacele necesare pentru a le folosi cu scopul de a reduce transmiterea virală în regiunile lor. Ne aflăm încă abia la început, dar acest tip de test are potenţialul să devină o nouă armă puternică în lupta noastră împotriva COVID-19.”, a declarat premierul  Boris Johnson.

Aproximativ 2.000 de militari vor fi mobilizaţi pentru a organiza această campanie uriaşă, iar testați vor fi atât locuitori oraşului Liverpool, cât şi persoanele care lucrează în oraş. Vor fi propuse teste standard şi rapide de depistare a noului coronavirus, indiferent dacă persoanele prezintă sau nu simptome.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel