Topul ratei de vaccinare, condus de București. La opul opus se află Suceava

foto Facebook Ioana Mihăilă
foto Facebook Ioana Mihăilă

Rata de acoperire vaccinală în popuația eligibilă de peste 16 ani este de circa 45%, mult peste media națională, ceea ce explică situația epidemiologică favorabilă, spune președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, care prezintă topul județelor în funcție de rata de vaccinare.

„În București avem o rată de acoperire vaccinală în popuația eligibilă de peste 16 ani din populația rezidentă de circa 45%, mai exact de 44,9%, ceea ce considerăm că este o rată foarte bună de acoperire vaccinală. Este mult peste media națională. Probabil că în București rata de imunitate de grup, cumulată între vaccinare și trecerea prin boală, este peste 50%, ceea ce explică situația epidemiologică favorabilă. De asemenea, în Cluj rata de acoperire vaccinală din populația eligibilă este de 41,43%, în Sibiu 35,15%, Brașov 33,13%, Timiș - 31,66%, iar Constana 31,75%. De asemenea, Alba - 30,77%”, anunță Valeriu Gheorghiță.

El precizează că raportarea se referă la populația eligibilă de peste 16 ani, iar începând de săptămâna viitoare va fi inclusă și populația eligibilă de peste 12 ani.

„Ultimele județe cu cea mai mică rată de acoperire vaccinală sunt Covasna, cu 18,1%, Bacău - 17,3%, Giurgiu - 16,6%, Botoșani - 16,6% și Suceava - 15,7%”, conchide șeful CNCAV.

Vaccinarea copiilor

Aproape 2.000 de copii au fost vaccinați în România, în 24 de ore, potrivit cifrelor prezentate joi de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Statistica arată că în prima zi în care a fost permisă vaccinarea copiiilor cu vârsta cuprinsă între 12 ani și 15 ani, 1.903 de persoane s-au imunizat. Cele mai multe sunt din București și din județele Cluj și Ilfov, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

În platforma CNCAV s-au programat 4.173 de copii în ultimele 48 de ore, a precizat Gheorghiță.

Copiii sunt vaccinați doar cu produsul Pfizer și este nevoie de acordul părinților. De asemenea, la centrul de vaccinare copilul trebuie să fie însoțit de un părinte sau de un reprezentant legal.

Imunizarea se face fără programare la centrele care utilizează vaccin Pfizer sau la centrele drive-thru. De asemenea, se poate face programare pe platforma CNCAV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel